Asayiş
  • 15.1.2013 00:29

Kuşadası'nda kedi katliamı

Edinilen bilgiye göre, Kuşadası Kadınlar Denizi Mahallesi’nde Grup Sitesi’nde, site sakinlerinin beslediği 17 kedi zehirlenerek öldürüldü. Site sakinlerinin ihbarı üzerine kedi katliamının yapıldığı Grup Sitesi’ne giden Kuşadası Belediyesi Veterineri ve zabıta ekipleri gördükleri manzara karşısında şok olurken, 17 kedi ekipler tarafından alınarak Kuşadası Belediyesi Köpek Rehabilitasyon Merkezi’ne götürüldü.
Otopsi yaptıklarını belirten belediye veterineri Erdinç Toy, kedilerin insektisit (haşere ilacı) zehirlenmesinden dolayı öldüğünün ortaya çıktığını söyledi. Sonuca ulaşmak için gerekli çalışmaların başladığını belirten Toy, “Belediyemize gelen ihbar sonucu Kadınlar Deniz Mahallesi, Grup Sitesine gittiğimizde, 17 tane sokak kedisinin zehirlendiğini gördük. Bu vahim olay sonucunda söz konusu olan kedileri toplayarak otopsi yapmak amacıyla belediyemiz köpek rehabilitasyon merkezine getirdik. Yaptığımız otopsi sonucu kedilerinin insektisit, yani haşere ilacı vasıtasıyla gıdalarına karıştırılan insektisit sonucu zehirlendirildikleri tespit ettik. Söz konusu zehirin daha detaylı araştırılması için Bornova Veteriner Araştırma Enstitüsü 2 adet kedi numune olarak gönderildi. 1 hafta sonra onlarında sonuçları çıkacak. Site sakinlerinin şikayeti üzerine konu önce polise, sonra da savcılığa intikal etti. Hem teknik, hem idari hem de adli soruşturma başlatıldı” dedi.

“HAYVAN SEVMEZLERİN KATLİAMINI KINIYORUM “
Kuşadası Belediye Başkanı M. Esat Altungün ise yaşanan kedi katliamının tam bir vahşet olduğunu belirterek, “Görevde bulunduğumuz 4 yıla yakın süre zarfında hayvanların korunmasına yönelik yaptığımız çalışmalarla Haytap tarafından ödüllendirilen bir belediyeyiz. Bu süre zarfında Kuşadası Belediyesi olarak Hayvan Rehabilitasyon Merkezi’mizi de hizmete açarak, örnek ve çağdaş çalışmalar yapıyoruz. Hayvan hakları konusunda tüm Türkiye’ye örnek olan Kuşadası’nda bazı hayvan sevmez kişi veya kişiler tarafından hayvanlara yönelik bu vahşi katliamı kınıyorum. İhbar alır almaz olayla ilgili çalışmaları başlattık. Gerekli otopsi çalışmalarını da yaptık. Konu savcılığa intikal etti” diye konuştu.
Bu arada, site sakinleri ve Kuşadalı hayvanseverler de gördükleri manzara karşısında hem şaşkınlık hem de büyük üzüntü yaşarken, bu insanlık dışı olayın sorumlularının bir an önce yakalanması gerektiğini söylediler.

Güncellenme Tarihi : 21.3.2016 12:26

İLGİLİ HABERLER