Asayiş
  • 26.9.2016 00:05

Lice'de 31 suçtan aranan PKK'lı terörist yakalandı

Diyarbakır'dan son dakika haberleri gelmeye devam ediyor. Diyarbakır'ın Lice ve Hazro ilçelerinde, PKK'lı teröristlere yönelik operasyonlarda 18 Aralık 2014'te Hazro'da ele geçirilen el  yapımı patlayıcı imalathanesi olayının şüphelilerinden ve 31 ayrı suçtan arama  kaydı bulunan bir terörist yakalandı.

Valilikten yapılan açıklamada, Lice ve Hazro'nun kırsal ve ormanlık  alanlarında, terör örgütüPKK'nın finans kaynağı olan uyuşturucu ekim alanlarını  imha etmek ve imal edilen uyuşturucu ile uyuşturucu imalatında kullandıkları araç  ve gereçleri ele geçirmek amacıyla, 22 Eylül'de başlayan "Bayrak-21 Şehit  Jandarma Uzman Çavuş Mustafa Eser" operasyonunun devam ettiği bildirildi.

Operasyonda, Lice ilçesi DolunayMahallesi'nde yapılan aramalarda,  uyuşturucu madde imal ve ticareti, kasten öldürme, tasarlayarak adam öldürme,  resmi belgede sahtecilik, silahlı terör örgütüne üye olmak, ruhsatsız ateşli  silahlarla mermileri satın alma veya bulundurma, hüviyet cüzdanı pasaport gibi  belgelerle sahtecilik, silahla tehdit  olmak üzere toplam 31 farklı suçtan aranan  ve 18 Aralık 2014 tarihinde Hazro İlçesi Çitlibahçe Mahallesi'nde düzenlenen  operasyonda ele geçirilen el yapımı patlayıcı imalathanesi olayının  şüphelilerinden İrfan Uğurlayan adlı PKK'lı terörist, E.M.S. adlı bir şahsın  evinden kaçmaya çalışırken yakalandığı belirtildi.

Açıklamada, E.M.S. adlı şahsın evinde yapılan aramada, 1 M-16 piyade  tüfeği, 5 M-16 piyade tüfeği şarjörü, 1 Zigzauer marka tabanca, 1 Zigzauer  tabanca şarjörü, 2 el bombası, 2 ruhsatsız av tüfeği, 1 hücum yeleği ele  geçirildiği kaydedildi.

Öte yandan, aynı köyde ikamet eden Ç.S'nin  evinde yapılan aramada, 1  ruhsatsız av tüfeği ve sözde örgüt flamasının ele geçirildiği bildirildi.

Açıklamada, "Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığının talimatı  doğrultusunda operasyonla ilgili adli işlemlere devam edilmektedir. Bölgemizde  yaşayan vatandaşların huzur ve güvenliğinin sağlanması, bölücü terör örgütünün  finans kaynaklarının yok edilmesi maksadıyla narko-terörizmle mücadeleye yönelik  çalışmalar artan bir azim ve kararlılıkla sürdürülmektedir." ifadeleri  kullanıldı.

Güncellenme Tarihi : 26.9.2016 00:38

İLGİLİ HABERLER