Asayiş
  • 24.8.2016 12:27

Lice’de askere hain saldırı: 4 şehit, 8 yaralı

Diyarbakır’ın Lice ilçesinde PKK’ lılarla çıkan çatışmada 4 askerin şehit olduğu bildirildi.

Diyarbakır’ın Lice ilçesinde, PKK’lı teröristler tarafından operasyona çıkan güvenlik güçlerine roketatar ve uzun namlulu silahlarla saldırı düzenlendi.

4 ŞEHİT 8 YARALI

Saldırı sonucu 4 asker şehit olurken, 8 askerin de yaralandığı bildirildi.

BİNGÖL'DE 1 ŞEHİT

Öte yandan, Bingöl'ün Karlıova ilçesi Cehennem Ormanları'nda PKK'lıları etkisiz hale getirmek için düzenlenen operasyonda teröristlerin tuzakladığı el yapımı patlayıcının infilak etmesi sonucu uzman çavuş Kerim Üye şehit oldu.

Bölgede yaralı sayısı ise 8’e yükseldi. Yaralılar, helikopterlerle Diyarbakır’a getirilirken, bölgede operasyon sürüyor.  Diyarbakır’ın Lice ilçesi kırsalında bulunan Gömtepe mevkiinde, teröristler tarafından operasyona çıkan askerlere uzun namlulu silah ve roketatarla saldırı düzenlenmesinin ardından çıkan çatışma sürüyor. Bölgede yaralı sayısı 10’a yükseldi. Yaralılar Diyarbakır’dan gönderilen Skorsky tipi helikopterlerle getirildikleri 7’nci Kolordu Komutanlığı pistinden, ambulanslarla Asker Hastanesi’ne götürülürken, 2’si yolda şehit oldu.
Bölgeye ise helikopterlerle çok sayıda asker sevkiyatı yapıldı. Hareketliliğin sürdüğü bölgede, teröristlerin bazı köylere gizlendiği öğrenildi.

Emrah Kızıl - Mehmet Pişkin

Güncellenme Tarihi : 24.8.2016 12:50

İLGİLİ HABERLER