Asayiş
  • 30.5.2014 22:24

Lice'de çatışma çıktı

Bölgede önlem alan askerlere göstericiler, çivilerle desteklenmiş el yapımı patlayıcı, havai fişekler ve taşlarla saldırdı.
Bu sırada elinde patlayıcı infilak eden bir gösterici yaralandı. Eli koptuğu belirtilen gösterici, Diyarbakır Dicle Üniversitesi Hastanesi'ne kaldırılarak tedaviye alındı. PKK yandaşlarının attığı taşlardan 2 asker de yaralandı.

Olayların sürdüğü sırada yol kesen gruptan silah sesleri gelmeye başlayınca askerler siperlere girip tetikte bekledi, Güvenlik güçleri akşam saatlerinde göstericilere gaz bombasının yanı sıra TOMA'dan tazyikli su sıkarak müdahale etmeye başladı.

LİCE'DE ASKERE ATEŞ AÇILDI, ÇATIŞMA ÇIKTI

Lice'de yol kapatan gruplara müdahale eden güvenlik güçlerine akşam saatlerinde Tuzla Köyü Kıralan ile Mezarlıklar mevkilerinde askerlere ateş açıldı. Özellikle Kıralan Mevkii'nde uzun namlulu silahlarla açılan ateşe askerler anında karşılık verdi. Yaklaşık bir süre devam eden çatışmada ölen ya da yaralanan olmadı. Güvenlik güçlerine ateş açan PKK'lılar daha sonra bölgeden uzaklaştı. Güvenlik güçleri bölgede aldığı önlemleri hava karardıktan sonra da sürdürdü.


PKK'LILAR BİNGÖL-KARLIOVA YOLUNU KAPATTI

PKK'lılar Bingöl ile Karlıova karayolunu 25'inci kilometresinde keserek yoldan geçen araçları durdurdu. Yolcular üzerinde kimlik kontrolü yapan PKK'lılar, bir süre örgüt propagandası yaptı. Üzerlerinde silah ve ellerinde telsiz bulunan PKK'lıların yolu kapatmaları üzerine jandarma ekipleri de Kalecik Köyü yakınlarında önlem alarak, araçların geçişine izin vermedi.

Yaklaşık 2.5 saat kapalı kalan yol PKK'lıların bölgeden ayrılmasının ardından yeniden trafiğe açılırken, güvenlik güçleri bölgede geniş önlemler aldı.


PKK, VARTO- KARLIOVA YOLUNU KESTİ

MUŞ'un Varto ilçesi ile Bingöl'ün Karlıova ilçeleri arasındaki karayolunu bu sabah barikat kurarak kesen PKK'lılar, araçların geçişine izin vermedi.

Varto'ya 7 kilometre uzaklıktaki Leylek köyü yakınlarında karayoluna barikat kuran teröristler, her iki yönden gelen araçları durdur. Araçlardaki sürücü ve yolcuları kimlik kontrolünden geçiren PKK'lılar, propaganda yaptı. Olayın duyulması üzerine Varto ve Karlıova girişinde güvenlik kuvvetleri, karayolunu ulaşıma kapattı, gitmek isteyenlere güvenlik gerekçesiyle izin vermedi.

Muş Valisi Vedat Büyükersoy yanında İl Jandarma Komutanı Albay Erhan Arıkan olduğu halde Varto'ya giderek Kaymakam Tahir Şahin ve diğer yetkililerle toplantı yaptı. Varto ile Karlıova arasındaki 48 kilometrelik karayolunda PKK'nın ulaşımı durdurmasına karşı alınacak önlemleri görüşen yetkililer, gerekenin ypılacağını söyledi.

Bu arada Varto ilçe merkezinde eylemin ardından çok sayıda esnaf iş yerini kapattı.

PKK, BEYTÜŞŞEBAP'TA 3 KAMYON YAKTI

ŞIRNAK'ın Beytüşşebap İlçesi'nde PKK'lılar askeri birliğe malzeme bıraktıktan sonra dönen 3 kamyonu yaktı.

Olay, bugün Saat 16.00 sıralarında Beytüşşebap'ın Çığlıca Köyü yakınlarında meydana geldi. İlçe merkezine 15 kilometre mesafede bulunan Çığılca Köyü'nde askeri birliğe malzeme bıraktıktan sonra dönen 3 kamyonun önü silahlı PKK'lılar tarafından kesildi. PKK'lılar, şoförleri indirdikten sonra araçları ateşe verip yaktı. PKK'lılar daha sonra dağlık alana kaçtı.

KAÇIRILAN 3 İŞÇİ KURTARILDI

Lice'de PKK'lılar tarafından önceki akşam kaçırılan DEDAŞ görevlisi 3 işçi, bu akşam saatlerinde güvenlik güçlerinin düzenlediği operasyonda kurtarıldı. İşçiler ifadelerine başvurulmak üzere jandarma karakoluna götürüldü.

Bu arada Lice'de akşam saatlerinde göstericiler ile güvenlik güçleri arasındaki olaylar yer yer devam etti.
 

Güncellenme Tarihi : 19.3.2016 04:38

İLGİLİ HABERLER