Asayiş
  • 30.6.2016 11:44

Lice'de hainler böyle teslim oldu

Diyarbakır'ın Lice İlçesi'nde sürdürülen ortak özel birlik operasyonunda, güvenlik güçleri ile PKK'lılar arasında yaşanan sıcak temas esnasında araziye sıkıştırılan 6 PKK'lı, silah ve teçhizatlarıyla yakalandı.

 "Allah'a inanmıyorlar, bütün dinleri yok sayıyorlar"

Argeş kod adlı Diyarbakır doğumlu R.A. da 1,5 ay önce kendisini yaşamdan kopmuş hissettiğinde kandırılarak örgüte katıldığını, dağa çıktığı için pişman olduğunu belirtti.

"Teröristler 'Kürdistan kurulacak, size de pay düşecek' şeklinde lüks yaşam vaadiyle örgüte katılmak isteyenleri kandırıyor." diyen R.A, terör örgütünün ateist düşünceyle yönetildiğini anlattı.

R.A, "Sadece İslam dinini değil, bütün dinleri yok sayıyor. Tanrıya inanmıyorlar, çoğu ateist. Genelde dağlarda kalıyoruz, 2-3 gün su içemiyoruz, yemek yiyemiyoruz." ifadesinde bulundu.

Şervan kod adlı Siirt doğumlu R.N. ise örgüte 2 yıl önce Mersin'de örgüt sempatizanı gençler aracılığıyla katıldığını, daha sonra Lice'ye gelerek Seyrek köyünde örgüte saflarında yer aldığını, burada kendisine eğitim verildiğini bildirdi.

Lice'ye döndüğünü ve operasyon bölgesine mayın döşediklerini aktaran R.N, 10 kişilik ekipler halinde hareket ettiklerini, sıcak temasın ardından teslim olduklarını, aralarında örgüt sorumlusu ve Kandil'deki dağ kadrosundan gelen teröristlerin de bulunduğu 4 kişinin kendilerini bölgede bırakarak kaçtığını sözlerine ekledi.

O anlar kameraya böyle yansıdı.

Güncellenme Tarihi : 30.6.2016 11:50

İLGİLİ HABERLER