Asayiş
  • 16.11.2017 14:52

Mafya buluşması güvenlik kamerasında

İstanbul İncirli’deki bir alışveriş merkezinde “Şirinler Çetesi’ne” yönelik operasyonda 9 tabancayla yakalanan 4’ü Azerbaycanlı 13 kişinin güvenlik şefi tarafından X-ray cihazından aramadan içeri alındığı ortaya çıktı. AVM’nin güvenlik şefi de soruşturma kapsamında gözaltına alındı. Şüpheliler adliyeye sevk edildi.

Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından İncirli’deki alışveriş merkezine düzenlenen operasyonda gözaltına alınan “Şirinler Çetesi” üyesi olduğu iddia edilen 9 kişi ile Azerbaycan uyruklu 4 kişinin emniyetteki işlemleri tamamlandı.Mafya buluşması kamerada... AVM çıkışında şoke oldular

Aralarında suç örgütü lideri Mehmet Sabri Şirin’in de yer aldığı 13 kişi, hastanede sağlık kontrolünden geçirildikten sonra Bakırköy Adliyesi’ne gönderildi. 9 tabancanın ele geçtiği operasyonda, güvenlik kamera görüntülerini inceleyen ekipler, şüphelilerin X-ray cihazından aranmadan AVM’nin güvenlik şefi tarafından içeri alındıkları ortaya çıktı.

 
 
 
 



İNTİKAM BULUŞMASI

Polisin yaptığı araştırmadaki iddialara göre; geçtiğimiz yıl öldürülen Azeri Rövşan Caniyev’in kardeşi Namık Caniyev, intikam saldırısı için Şirinler çetesiyle 5 milyon dolar karşılığında anlaşmak için AVM’de randevulaştı. Bu buluşmanın ardından intikam saldırısı düzenlenecekti. Çetenin elebaşı Mehmet Sabri Şirin, adamları Abdurrahman Ç., Orhan E., Hacı Ömer E., Emre D., Kenan S., Necat B., Berkay D. ile Azerbaycan uyruklu Namık Caniyev, Orhan İsmailov, Cemal Tohitov AVM’de buluşmuştu. Hedefse ‘Lotu Quli’ lakaplı Azerbaycanlı Nadir Selifov’du. 

İddiaya göre; Azerbaycan asıllı Namık Caniyev, geçtiğimiz yıl Beşiktaş’ta çapraz ateşe tutularak öldürülen ağabeyi Rövşan Caniyev’in intikamını almak için Şirinler Çetesi’yle anlaştı. Rövşen Caniyev’i öldürttüğü iddia edilen Azerbaycanlı mafya liderlerinden “Lotu Quli” lakaplı Nadir Sefilov’un öldürülmesi için “Şirinler” suç örgütüne 5 Milyon dolar teklif etti. Organize Polisi anlaşmanın yapıldığı o yemek sırasında operasyon düzenledi. 

Azerbaycan’da bilinen mafya liderlerinden Rövşan Caniyev 18 Ağustos 2016’da Beşiktaş’ta kaldığı otelden cipiyle çıkarken saldırıya uğramıştı. O saldırıda “Hayalet” lakaplı Caniyev ölmüş, 2 adamı ise yaralanmıştı. Polis bu cinayetin 18 Ağustos 2013’de işlenen başka bir cinayetle ilgili olduğu belirlenmişti. İddiaya göre, Başakşehir’de havuzda yüzerken öldürülen Ali Gamidov cinayetini Rövşan Caniyev azmettirdi. İddiaya göre; Caniyev’in öldürülmesini ise bu cinayetin intikamını almak isteyen “Lotu Quli” lakaplı Nadir Selifov gerçekleştirdi.

HABERİN DEVAMI İÇİN TIKLAYINIZ

http://www.hurriyet.com.tr/mafya-bulusmasi-kamerada-avm-cikisinda-soke-oldular-40647243

Güncellenme Tarihi : 16.11.2017 15:57

İLGİLİ HABERLER