Asayiş
  • 8.2.2016 11:56

Merkel'den Putin'e tepki

Toplantıda ağırlıklı olarak Suriye ve mültecilerin durumu üzerinde duruldu. Basın toplantısında Davutoğlu'na sokağa çıkma yasağı olan ilçelerle ilgili sorular soruldu. Cizre'deki tartışma konusu olan bodrum kata yapılan operasyon ile ilgili bilgi kirliliğinin olduğunu belirten Davutoğlu; "Teyit edilmemiş hiçbir habere itibar edilmemesi lazım" dedi.

Davutoğlu'nun konuşmasından satır başları;

Halep fiilen kuşatma altına alınıyor. Avrupa'daki mülteciler konusunda Almanya üzerinde büyük bir baskı var. İnsanlık Suriye'de sınavla karşı karşıya, beraber göğüslemeliyiz.

Tek başına sorumluluk üstlenmemiz beklenemez. Sınırımızda 30 bine yakın Suriyeli birikmiş durumda.

Halep'e dönük gayri insani saldırı bir an önce bitmelidir.

Sayın şansölye mülteciler konusunda her türlü yardımı yapacaklarını söylediler.

İnsan kaçakçılığının her türlüsü insanlık suçudur. İnsan kaçakçılarına yönelik büyük operasyonlar yaptık.

"MÜLTECİLER KONUSUNU NATO'YA TAŞIYACAĞIZ"

Perşembe günü NATO Savunma Bakanları Toplantısı var. Suriye'den gelen mülteci akınının bütün sonuçları konusunda NATO'nun da devreye girmesi hususunda Türkiye ve Almanya birlikte bunu bir gündem maddesi olarak NATO'ya tavsiye edecek ve özellikle de NATO'nun da izleme, gözetleme mekanizmalarının sınırda ve Ege'de etkin şekilde kullanılması konusunda ortak çaba sarf edeceğiz.3 milyar dolarlık desteğin hemen kullanıma geçmesi önemlidir. Ortak amaç doğrultusunda aramızda bir çerçeve oluştu.

"...TERÖRLE EŞ BİR SUÇ OLARAK GÖRÜYORUZ"

Biz, insan kaçakçılığının her türlüsünü, her zaman insanlık suçu olarak, terörle eş bir suç olarak görüyoruz. Masum insanların beklentilerini, ümitlerini istismar ederek onları bilinmez, meçhule doğru götürmek, olabilecek en büyük insanlık suçlarından biridir. Bugün dahi Edremit açıklarında yine acı bir insani trajediyle karşı karşıya kaldık.

Merkel'in konuşmasından satır başları;

NATO toplantısında mülteci konusunu ele almak istiyoruz.

Yeniden bir araya geldik. Güncel konuları ele aldık. Türkiye ile AB arasındaki eylem planını ortaya koyacağız.

Binlerce kişi Rus bombardımanına maruz kalıyor.

Binlerce insan acı içinde kıvranıyor. Mülteciler konusunda Almanya üzerine düşeni yapmaya hazır.Kaçakçılığına karşı etkin işbirliği yapacağız. Ocak ayında mültecilerin sadece yüzde 45'i Suriye'den geldi.

Yasal yolla gelen göçmenleri kabul etmeye hazır olmalıyız.

Kaynak: Sabah Gazetesi

Güncellenme Tarihi : 18.3.2016 16:19

İLGİLİ HABERLER