Asayiş
  • 4.9.2015 09:53

Minik Aylan'ın babası dehşet gecesini anlattı

 

 

 
 

3 yaşındaki Suriyeli Aylan Kurdi, Bodrum kıyılarında yüzükoyun yatan cesediyle tüm dünyayı sarstı..

Abisi Galip ve annesi de aynı faciada yaşamını yitirdi... Kobani’den Türkiye’ye sığınan, oradan da Avrupa üzerinden Kanada’ya gitmeye çalışan aileden geriye bir tek babaları kaldı.

KANADA VATANDAŞLIĞINI REDDETMİŞTİ

Suriyeli baba, daha önce kız kardeşinin yanına gitmek için Kanada'ya vatandaşlık teklifi etmişti. Kanada tarafından varandaşlık teklifi kabul edilmeyen Suriyeli Abdullah Kurdi, çareyi kaçak olarak gitmekte bulmuştu.

Daha iyi hayat yaşasınlar umuduyla çıktığı yolda iki yavrusunu kaybeden baba, Kanada'nın geç kalan vatandaşlık teklifini kabul etmedi. Baba Abdullah, yaşadıkları dehşeti “Bot alabora oldu. Çocuklarım ellerimin arasından kaydı” sözleriyle anlattı.

Acılı baba, o dehşet geceyi ve yaşadıklarını şöyle anlattı;

"ÇOCUKLARIM ELLERİMDEN KAYIP GİTTİ"

"Sahilden 500 metre kadar açıldıktan kısa bir süre sonra bot su almaya başladı. Ayaklarımız ıslanıyordu. Yaşanan panik nedeniyle alabora olduk ve sıkı sıkıya bana tutunan çocuklarım ellerimden kayıp gitti.

"HERKES ÇIĞLIK ÇIĞLIĞAYDI"

Gecenin karanlığında herkes bağırıyordu. Bu nedenle sesimi çocuklarıma ve eşime duyuramıyordum. Herkes çığlık çığlığaydı. Işıklara bakarak karaya doğru yüzmeye çalıştım. Karaya çıktığımızda eşimi ve çocuklarımı aradım bulamadım. Korkudan kaçtıklarını düşündüm, Bodrum’a geldik. Sonra şehirde buluştuğumuz noktaya gelmediklerini görünce hastaneye giderek acı haberi aldım."

MİNİK AYLAN'IN SON FOTOĞRAFI

Batan bottan düşüp boğularak yaşamını yitiren 3 yaşındaki Kobanili Aylan Kurdi'nin seyahatten 6 saat önce Akyarlar sahilinde uyurken çekilen son fotoğrafı da ortaya çıktı.

Talihsiz yavru, annesi ve kardeşiyle birlikte ölümden kaçtığı Kobani'de toprağa verilecek.

 

Güncellenme Tarihi : 18.3.2016 18:34

İLGİLİ HABERLER