Asayiş
  • 3.10.2015 19:23

Mülteciler sığınacak yer bulamadı

30 gün önce Suriye'nin İdlib ve Humus kentlerinden kaçarak Türkiye’ye sığınan yaklaşık 30 mülteci aile, 2 gün önce Kahramanmaraş’a geldi. Kalacak yer bulamayan aileler, çareyi Dulkadiroğlu ilçesi Sanayi Sitesi'nde bulunan Hafız Ali Efendi Camii’ne sığınmakta buldu. Gecenin soğuğundan hurda kamyonların içerisinde korunmaya çalışan aileler, gündüzleri ise sıcaktan ağaçların ve kullanılmayan araçların gölgesine sığınıyor. Cami bahçesindeki Suriyeli aileleri gören vatandaşlar temin ettikleri giyecek, battaniye ve yiyecekleri cami avlusuna getirdi. Suriyeli bir çocuğun yere dökülen peyniri toplamaya çalışması ise yürekleri burktu.
İdlib’ten kaçarak Türkiye’ye gelen Yusuf El Hammudi, zor durumda olduklarını ifade ederek, “Çok zor günler geçiriyoruz. Suriye’den geldiğimiz İdlib’de her yer harabe. Benim 10 çocuğum var, biz burada bahçede yaşıyoruz. Bizimle birlikte 150 Suriyeli var. Yarın kış gelecek. Biz ne yapacağımızı bilmiyoruz” dedi.
Humus’tan gelen Mustafa Talip ise, “Türkiye’den yardım istiyoruz. Çadırkente yer kalmamış, bizde burayı bulabildik. Sağolsun bazı insanlar bize yiyecek veriyorlar. Ama yarın kış gelecek, çocuklarımız üşüyor. Lütfen bize yardım edin” ifadelerini kullandı.

Suriyeli çocuklar ise çevredekiler tarafından verilen yemekleri hurda kamyonların içerisinde yiyor. Çocuklarına süt ve ilaç bulamayan aileler, kendilerine uzanacak yardım elini bekliyor. 

İDRİS OKUR

Güncellenme Tarihi : 18.3.2016 18:07

İLGİLİ HABERLER