Asayiş
  • 3.5.2016 14:32

Nusaybin ve Şırnak'ta 13 terörist öldürüldü

Genelkurmay Başkanlığı'ndan yapılan açıklamada, Mardin Nusaybin’de devam eden operasyonda altı bölücü terör örgütü mensubu teröristin etkisiz hale getirildiği belirtildi. Operasyonda toplam etkisiz hale getirilen terörist sayısı 324 oldu. 10 el yapımı patlayıcı imha edilen operasyonda, toplam imha edilen el yapımı patlayıcı sayısı 750 oldu.

Şırnak’ta devam eden operasyonda yedi bölücü terör örgütü mensubu terörist etkisiz hale getirilirken, bir bölücü terör örgütü mensubu terörist sağ olarak yakalandı. Operasyonda toplam 296 terörist etkisiz hale getirildi. Dört el yapımı patlayıcının imha edildiği operasyonda, toplam 847 el yapımı patlayıcı imha edildi.
Hakkâri Çukurca’da icra edilen operasyonda bir bölücü terör örgütü mensubu terörist etkisiz hale getirildi. 

Bingöl merkez Ortaçanak’ta icra edilen operasyonda bir Biksi makineli tüfeği, bir LMGK (uzun namlulu, çatal ayaklı Kaleşnikof), dört Kaleşnikof piyade tüfeği, bir RPG-7 roketatar, bir av tüfeği, iki el bombası, 44 RPG-7 roketatar mühimmatı, 46 RPG-7 roketatar sevk fişeği, bir Kaleşnikof piyade tüfeği şarjörü, bir Yaesu marka büyük telsiz, iki lazermetreli dürbün, 15 kütüklük ve bir uyku tulumu ele geçirildi.

Hakkâri Şemdinli’de icra edilen iki ayrı operasyonda yedi adet AK-47 Kaleşnikof piyade tüfeği, 497 adet Kaleşnikof piyade tüfeği fişeği, bir adet RPG-7 roketatar, bir adet işaret tabancası, bir adet antipersonel mayın, beş adet 60 mm’lik havan mühimmatı ve 111 adet Biksi makineli tüfek fişeği ele geçirildi.

Antalya Kumluca’da yabancı uyruklu üç DEAŞ mensubu terörist yakalanarak gözaltına alındı.
Hakkâri Derecik’te araziye gömülü vaziyette bir adet el yapımı patlayıcı (iki adet mutfak tüpü, beş kg’lık teneke içerisinde Tnt-rdx ve fünyeli düzenek) bulunarak imha edildi.  

Güncellenme Tarihi : 14.5.2016 19:09

İLGİLİ HABERLER