Asayiş
  • 22.6.2017 20:11

O enayi ortaya çıktı

Türkiye uyuşturucu zehrinin pençesine düşen gençleri konuşuyor... Önceki gün Taksim'de de genç bir kadının kendinden geçmiş hali gündeme oturmuştu. Genç kadına uyuşturucu verdiği iddia edilen ve alnında 'enayi' yazan Adem Akkoç görgü tanıklarının ifadeleri sonrası gözaltına alınmıştı.

İşte o enayi Poliste başka dışarıda başka konuşmuş

2 gündür çok konuşulan şüpheli, hakkında 'uyuşturucu madde kullanmak' işlem yapılıp serbest bırakıldı. Beyoğlu'nda uyuşturucu krizine giren Özge P.'nin görüntülerinin sosyal medyaya düşmesi üzerine genç kıza uyuşturucu verdiği gerekçesiyle gözaltına alınan Adem Akkoç, emniyetteki işlemlerinin ardından serbest bırakılınca "Kesinlikle uyuşturucu satıcısı değilim. Önce terziyim." dedi.

İşte o enayi Poliste başka dışarıda başka konuşmuş

Ancak polisteki sorgusunda "Beraber bonzai içtik. Ben satmıyorum, içiciyim" diye konuştu.

Beyoğlu'nda merdivenlerde baygın halde genç bir kadını gören vatandaşlar polisi aramış, olay yerine gelen sağlık ekibinin müdahalesiyle ayılan kadın olay yerinden ayrılmıştı. 
Vatandaşlar kadına alnında 'enayi' yüzünde de gözyaşı şeklinde dövme bulunan bir kişinin uyuşturucu verdiğini söyleyince polis peşine düşmüştü. Güven Timleri tarafından gözaltına alınan kişinin Adem Akkoç (30) olduğu belirlendi. Polis sokakta bayılan kadını da bularak emniyete getirdi. Adının Özge P. olduğu tespit edilen kadın ifadesinde, "Bana uyuşturucu verdi. İçtik. Tanımam ve olayı detaylı hatırlamıyorum" dediği iddia edildi. Özge P. Adem Akkoç'tan şikayetçi olmadığını söyledi

İşte o enayi Poliste başka dışarıda başka konuşmuş

Kendisini ’Bukalemun Fikir Sanat Moda’ akımının öncüsü olarak tanımlayan ve sokaktan ilham aldığını savunan Akkoç, Beyoğlu'da, Özge P'ye uyuşturucu vererek komaya girmesine sebep olduğu gerekçesiyle gözaltına alındı.



Adem Akkoç'un, polisteki ifadesinde, "Moda tasarımcısıyım. Ben sokakta insanlardan birer lira istiyordum. Sokakta o kızı gördüm. Ondan da para istedim. Bana bir lira verdi. Sonra 'Bana ne içiyorsun' diye sordu. Ben de 'Bonzai' dedim. Sonra ben ona sordum. O da bana taş içtiğini söyledi. Ben de 'Taşa paramız yetmez. İstersen beraber Bonzai alalım.' dedim. Biraz o para verdi, biraz da ben verdim ve 10 liraya Bonzai aldık. Beraber içtik. Sonra kendisini kaybetti. Ardından esnaf geldi. Bana uyuşturucu satıcısı gibi tepki gösterilince ben de olay yerinden ayrıldım. Kızı normalde tanımıyorum. Ben uyuşturucu satmıyorum, içiciyim" dediği iddia edildi.

Emniyette yaralamadan kaydı bulunan Adem Akkoç ve Özge P.'ye uyuşturucu kullanmaktan işlem yapılarak savcılık talimatıyla serbest kaldı. Dosya savcılığa gönderildi.

KENDİSİNİ SAVUNDU, "SATICI DEĞİLİM" DEDİ

Yaşanan olay sonrası 'Enayi' dövmeli adamın kim olduğu merak uyandırmıştı. DHA'nın haberine göre "Enayi" dövmeli Adem Akkoç, Selçuk Üniversitesi Moda Tasarımı Öğretmenliği mezunu, 30 yaşında. Kendisini ’Bukalemun Fikir Sanat Moda’ akımının öncüsü olarak tanımlıyor. "Kesinlikle uyuşturucu satıcısı değilim. Önce terziyim. Moda tasarım öğretmenliği mezunuyum ve tasarımcıyım. Kendi atölyem var. Sokağı sokaktakilerle yaşıyorum" iddiasında bulundu. Olayla ilgili ise baygın halde bulunan kadınla caddede 15 dakika önce tanıştığını öne sürerek şu iddiada bulundu: "Bana söylediği kadarıyla ailesi çok varlıklı. -Neden böyle bir batağa düşüyorsun- dedim. Tarlabaşı’nda sokak çocuklarıyla sohbet ediyordum. Yanımıza geldi, ’ne içiyorsunuz’ diye sordu. Konuşmaya başladı. Sonra ben dedim ki sen ne içiyorsun. O da dedi ki ben taş (bir çeşit uyuşturucu madde) içiyorum. Ben dedim ki ’manyak mısın taşa güç mü yeter. Nasıl bulup içiyorsun. O da bana ’çalışıyorum, buluyorum’ dedi"

Adem Akkoç, dünkü olayda, görgü şahitlerinin kendisini uyuşturucu satıcısı olarak tarif etmesinin nedenini dövmelerine bağladı. Akkoç alnındaki enayi yazısını, "Enayinin şöyle bir şeyi var; eğer hayatta iyi niyetliyseniz bir şekilde enayisiniz" diye açıklarken gözyaşları için "Çıtanın gözyaşları onlar. Bizim gibi insanlar eğer çok yüksek hedefleriniz varsa, çok büyük hayalleriniz varsa, hep hızlı koşmak zorundasınız" dedi.

 

Güncellenme Tarihi : 22.6.2017 20:20

İLGİLİ HABERLER