Asayiş
  • 21.5.2017 10:18

O katliama bakanlık itirazıyla müebbet +48.5 yıl

KEMERBURGAZ’da yedi yıl önce fidye için yengesini boğarak öldüren, kablo fabrikası sahibi amcası ve 13 yaşındaki yeğenini üç gün alıkoyan Ayhan Gülep ile eniştesi Nezir Reçber ve kardeşi Ferdi Reçber’in davası Bakırköy 7. Ağır Ceza Mahkemesi’nde Nisan 2014’te karara bağlandı.

Karar duruşmasında Nurettin Gülep’ten, “Beni affet amca” diyerek yalvaran Ayhan Gülep ile eniştesi Nezir ve kardeşi Ferdi Reçber kardeşler cinayetten müebbet hapis, gasp suçundan 36 yıl hapis cezasına çarptırıldılar. 

YARGITAY HAKLI BULDU
Davayı takip eden Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı’nın avukatı, sanıklara Gülhanım Gülep’e yönelik gasp eyleminden ceza verilmediği gerekçesiyle karara itiraz etti. Yargıtay başvuruyu haklı bularak kararı bozdu ve dosyayı yerel mahkemeye geri gönderdi. 

Bakırköy 7. Ağır Ceza Mahkemesi geçtiğimiz hafta dosyayı bir kez daha değerlendi. Mahkeme, üç sanığa da, Gülhanım Gülep’e yönelik gasp eyleminden 12.5’er yıl daha ceza verdi. Her sanığın gasp suçundan aldığı ceza 48.5 yıla çıktı.

EŞİNİN YEĞENİ FİDYE İÇİN ÖLDÜRMÜŞTÜ
AYHAN Gülep, kar maskesi takarak Nezir Reçber’le gittiği villada kapıya açan yeğeni Meryem’i (13) gaz maskesiyle etkisiz hale getirdi. Gülhanım Gülep’i de yatak odasına bağladı. Gülhanım Gülep gelenleri tanıyınca boğularak öldürüldü. Akşam eve gelen Nurettin Gülep’i de rehin alan Ayhan Gülep ile Nezir ve kardeşi Ferdi Reçber, üç gün sonra Gülhanım Gülep’in cesedini otomobilin bagajına koyup götürdükleri Zincirlikuyu Mezarlığı’na bıraktılar. Paraları aldıktan sonra Nurettin Gülep ile kızını bıraktılar. Durum jandarmaya anlatılınca fidyeci katiller yakalandı.

Güncellenme Tarihi : 21.5.2017 10:21

İLGİLİ HABERLER