Asayiş
  • 10.2.2016 15:31

Öldürülen PKK militanı MAMO'nun şok eden görüntüsü

Cizre ve Sur'da yaşanan çatışmalardan anında haber veren Twitter sayfasında çatışmanın yaşandığı binanın yanmış ve yıkılmış hali de yayınlandı.

Cizre'deki bodruma sıkıştığı söylenen ve Kandil'in "Mamo'yu ve Rozan'ı kurtarın, gerisi ölsün" talimatı verdiği, örgütün sözde Cizre sorumlusu "Mamo" kod adlı terörist öldürüldü..

Gömülü resim için kalıcı bağlantı
 

 

Bodrum katın Mamo'su öldürüldü
Cizre'de köşeye sıkışan PKK'lı teröristler ağır kayıplar vermeye devam ediyor. Cudi Mahallesi'ndeki Doğuş ve Narin sokaklar arasında sıkıştırılan teröristlerle güvenlik güçleri arasında dün sabahtan itibaren şiddetli çatışmalar yaşandı.

Gömülü resim için kalıcı bağlantı

Teröristlerle bazen aynı bina içinde uzun süre çatışan güvenlik güçleri, örgütün sözde yöneticilerini tek tek etkisiz hale getirdi. Operasyonlarda terör örgütü PKK'nın sözde Cizre sorumlusu "Mamo" kod adlı Mustafa D. (43) ile yönetici kadrosundan "Havin" kod adlı Kania Ö, güvenlik güçleriyle girdikleri çatışmada öldürüldü.
 

Gömülü resim için kalıcı bağlantı

7 Haziran'daki seçimin ardından örgüt tarafından Cizre'ye gönderilen Mustafa D'nin kullandığı M 16 silah cesedinin yanında bulundu. Örgütün yönetici kadrosundan Kania Ö. de güvenlik güçleriyle bir sokakta girdiği çatışmada ölü ele geçirildi. Terör örgütüne ağır darbe vurulan dünkü operasyonda 10 güvenlik görevlisi ise yaralandı. 

Gömülü resim için kalıcı bağlantı

"GERİSİ ÖLSÜN" TALİMATI
Temizlenen bir evde cesedi bulunan "Mamo" kod adlı Mustafa D. PKK'nın önemli isimlerinden biriydi. "Mamo" ismi, geçen 2 Şubat'ta, Cizre'de yaralıların bulunduğu iddia edilen evden Kandil ile yapılan telsiz görüşmelerine yansımıştı. Güvenlik güçlerinin ele geçirdiği o görüşmelerde, Kandil'in, bodrum katta sıkışan örgütün sözde Cizre sorumlusu Mamo ile "Rozan" kod adlı diğer teröristin kurtarılması için tüm imkanların seferber edilmesini istediği belirlenmişti. Kandil'in "Mamo ve Rozan'ı kurtarın, gerisi ölürse ölsün" şeklindeki talimatı dikkati çekmişti. Cizre'de operasyonun başladığı 14 Aralık'tan bugüne kadar 574 bölücü örgüt mensubu etkisiz hale getirildi, çoğu el yapımı patlayıcı tuzaklı 678 barikat kaldırıldı, teröristlerin iş makineleri kullanarak açtığı 242 çukur kapatıldı. "Rozan" kod adlı teröristle 6-7 kişilik küçük bir grubun kaldığı ilçede güvenlik güçleriyle çatışan bu grubun da etkisiz hale getirilmesiyle operasyonun tamamlanacağı, el yapımı patlayıcıların imhasına yönelik çalışmaların ise devam edeceği bildirildi.
Güncellenme Tarihi : 18.3.2016 16:17

İLGİLİ HABERLER