Asayiş
  • 9.2.2016 13:34

Öldürülen terörist Güler Eroğlu şok etti

O terörist Güler Eroğlu değilmiş

Polise ateş açan kızın Güler Eroğlu değil, Mizgin Koçyiğit olduğu ortaya çıktı

O terörist Güler Eroğlu değilmiş

 
Diyarbakır'da, geçen Aralık ayında Diyarbakır'daki merkez Sur İlçesi'ndeki Dağkapı Meydanı'nda polise ateş açtıktan sonra çıkan çatışmada ölü ele geçirilen ve Güler Eroğlu olduğu değerlendirilerek Batman'daki Eroğlu ailesine teslim edilen cesedin, DNA testi sonucu Mizgin Koçyiğit'e ait olduğu ortaya çıktı
 
Sur İlçesi'nde PKK'lı grupları etkisiz hale getirmek, oluşturulan barikatları kaldırmak, hendekleri sokağa çıkma yasağının uygulandığı 2 Aralık 2015 tarihinde, Dağkapı Mevkii'nde polis barikatı oluşturuldu. Barikatta kendisini arayan kadın polise ateş açtıktan sonra kaçmaya çalışırken çıkan çatışmada öldürülen kadının Güler Eroğluolduğu değerlendirilerek cesedi Batman'da oturan ailesine teslim edildi. Eroğlu ailesi de kızları Güler sandıkları Mizgin Koçyiğit'in cesedini Batman'ın Kozluk İlçesi'ne bağlı Yukarı Kıratlı Köyü'nde toprağa verdi. Ancak, daha sonra Mizgin Koçyiğit'in babası Mehmet Koçyiğit'in Güler Eroğlu'nun babası Hikmet Eroğlu ile görüşerek, ölen kızın kendi kızı olduğunu söylemesi ardından her iki baba DNA testine tutuldu. Yapılan test sonucunda çatışmada öldürülen kızın Mizgin Koçyiğit olduğu ortaya çıktı.

 
SONUÇ DNA TESTİNDE ORTAYA ÇIKTI
 
Hacetepe Üniversitesi Arkeoloji Bölümü 2'nci sınıfında okuyan Güler Eroğlu'nun babası Hikmet Eroğlu, çatışmada öldürülen Mizgin Koçyiğit'in kızına ikizi kadar benzediğini belirterek, "Kızımın benzeri olan Mizgin'i, önce Güler sandık. Morgtaki ceset Güler'e çok benziyordu. Güler, 5 çocuğumdan tek kızımdı. Bize önce Güler'in çatışmada öldürüldüğü söylendi. Medyada adı çıkınca bizler de inandık. Apar-topar gittiğimiz Diyarbakır'da cenazeyi aldık. Eşim de benimle birlikteydi. Morgda Mizgin, sanki Güler'in ikizi gibi duruyordu. Cenazeyi aldığımız gibi Kozluk İlçesi'nin Yukarı Kıratlı Köyü'nde toprağa verdik. Oturduğumuz Yeşiltepe Mahallesi'nde de taziyeleri kabul ettik" dedi.
 
"ÖLEN KIZIM DEĞİLSE BENİM KIZIM NEREDE"
 
Kızının hayatta olmasına rağmen 2 aydan beri kendisinden haber alamadıklarını ve çok karışık duygular yaşadığını anlatan baba Eroğlu, şöyle konuştu:
 
"Taziye bittikten sonra Diyarbakır'ın Silvan İlçesi'nde oturan Koçyiğit ailesi bize geldi. Televizyondan izledikleri ve öldürülen kadının, kızlarına çok benzediğini söylediler. Ölenin 'Ruken' kod adlı Mizgin olduğunu iddia ettiler. Bunun üzerine Mizgin'in babası Mehmet ile birlikte Diyarbakır Adli Tıp Kurumu'nda DNA testine başvurduk. Testte yüzde 99 genç kızın Mizgin olduğu ortaya çıktı. Koçyiğit ailesi geçenlerde köydeki mezarı açıp Mizgin'i Silvan İlçesi'nde toprağa verdi. Batman'da taziyemiz bir hafta sürdü. Meğer ölen kızımız Güler değil, Mizgin'miş. Ancak DNA testinde her şey anlaşıldı. Kızım yaşıyor ama iki aydır haber alamıyoruz. Karmaşık duygular içindeyim. Ne diyeceğimi bilmiyorum. DNA testi her şeyi ortaya çıkardı. Şimdi de yaşayan kızımdan haber alamıyoruz. Ölen benim kızım değilse benim kızım nerede?" DHA
Güncellenme Tarihi : 18.3.2016 16:18

İLGİLİ HABERLER