Asayiş
  • 31.7.2015 17:44

Osmaniye'de PKK ile çatışma çıktı

Osmaniye'de PKK'lı teröristlerce roketatar ve uzun namlulu silahlarla Karaçay mevkii mesire alanındaki su deposuna saldırı düzenlendi. Çıkan çatışmada 1 polis memuru ve 1 belediye personeli yaralandı.

Edinilen bilgiye göre, Amanos Dağları eteklerinde Zorkun Yaylası yolu üzerinde bulunan Karaçay mesire alanında Osmaniye Belediyesine ait su deposuna bir grup PKK'lı teröristlerce roketatar ve uzun namlulu silahlarla saldırı düzenlendi. Olay yerinde devriye görevi yapan polis ekibinin silahla anında karşılık vermesi üzerine çatışma çıktı. Çatışmada polis memuru Bünyamin Özalp ile su deposunda görevli Mehmet Kiraz isimli belediye çalışanı yaralandı. İhbar üzerine olay yerine Osmaniye İl Emniyet Müdürlüğüne bağlı özel harekat timleri ile Jandarma özel harekat timleri sevk edildi. Yaralı güvenlik görevlisi ve polis memuru olay yerine sevk edilen ambulanslar ile Osmaniye Devlet Hastanesine kaldırıldı. Bölgede geniş çaplı operasyon başlatıldı. 

OSMANİYE VALİLİĞİ AÇIKLAMA YAPTI
Çatışma ile ilgili olarak Osmaniye Valiliğinden yapılan açıklamada, "31 Temmuz 2015 tarihinde saat 17.00 sıralarında Osmaniye Karaçay mesire alanı mevkiinde BTÖ mensuplarınca güvenlik güçlerimize yönelik menfur bir saldırı gerçekleştirilmiştir. Saldırıda birisi sivil polis memuru biri özel güvenlik görevlisi olmak üzere 2 güvenlik görevlimiz yaralanmıştır. Yaralılarımız tedavi altına alınmış olup hayati tehlikeleri bulunmamaktadır" denildi. 

Güncellenme Tarihi : 18.3.2016 19:05

İLGİLİ HABERLER