Asayiş
  • 2.5.2016 15:51

Özel Kuvvetler 200 PKK'lıyı öldürüp Yüksekova'dan ayrıldı

Özel kuvvetler Yüksekova'dan ayrılıyor

Yüksekova'da PKK'ya büyük darbe vuran güvenlik güçlerinden bazı birlikler, tekbir, dua ve komando andı okuyarak ilçeden ayrılıyor.

 
Özel kuvvetler Yüksekova'dan ayrılıyor
 

Yüksekova'da 13 Mart'taki sokağa çıkma yasağının ardından başlatılan ve 12 gün önce tamamlanan "Jandarma Uzman Çavuş Ramazan Gülle Operasyonu" kapsamında arama tarama çalışmaları sürüyor.

YÜKSEKOVA'DA 200 PKK'LI ÖLDÜRÜLDÜ

Güvenlik güçleri, ilçenin Cumhuriyet, Orman, Mezarlık, Yeni, Eski Kışla, Yeşildere, Esentepe, Dize ve Güngör mahallelerinde 40 gün süren operasyonda ilçeyi terör örgütü mensuplarından temizleyerek yaklaşık 200 teröristi etkisiz hale getirdi.

Özel kuvvetler Yüksekova'dan ayrılıyor

HENDEKLER KAPATILDI, BARİKATLAR KALDIRILDI

Operasyonda, teröristlerce barikat, çukur, yol ve binalar ile evlerin kapı, pencere, dolap, ev eşyaları, kiriş, kolon ve harekete duyarlı lambalara yerleştirilen 296 el yapımı patlayıcıyı imha eden güvenlik birimleri, ele geçirilen tır dolusu mühimmatın yanı sıra 137 çukuru kapatıp 218 barikatı da kaldırdı.

Özel kuvvetler Yüksekova'dan ayrılıyor

DÖNÜŞ YOLCULUĞU BAŞLADI

Ağır silahlar kullanan bölücü terör örgütüne karşı kararlılıkla mücadele eden ve bölge halkının zarar görmemesi için oldukça dikkatli davranarak görevlerini layıkıyla yerine getiren güvenlik güçlerinden bazı birlikler, 12 gün süren arama tarama faaliyetinin ardından da dönüş yolculuğuna başladı.

Özel kuvvetler Yüksekova'dan ayrılıyor

52 GÜN OMUZ OMUZA MÜCADELE VERDİLER

Operasyon süresince kaldıkları yerleşkede yolculuğa hazırlanan güvenlik güçleri, yola çıkmadan önce 52 gün süren görevleri boyunca, omuz omuza mücadele verdikleri arkadaşlarıyla vedalaştı.

TEKBİR VE DUALARLA VEDA ETTİLER

Daha sonra hep bir ağızdan "komando andı"nı okuyan güvenlik güçleri, tekbir getirip dua etti.

Güncellenme Tarihi : 14.5.2016 19:13

İLGİLİ HABERLER