Asayiş
  • 25.10.2014 15:27

Paralel polislerden 3 bakana tuzak

Paralel polislerin, Şanlıurfa'da Efkan Ala, Numan Kurtulmuş ve Mehdi Eker'e yönelik yapılan eylemi önceden bilmelerine rağmen amirlerine bildirmedikleri ortaya çıktı.İstihbarat Şube'de görev yapan ve bu olaylar üzerine görev yerleri değiştirilen polislerin şubede terör estirdiği ve görev yeri değişikliği yazısını almak için gittikleri şubede diğer memurları tehdit ettiği tutanak altına alındı.

 
Çatışmaların devam ettiği Kobani'den göç akının yaşandığı Şanlıurfa' nın Suruç ilçesine Suriyelileri ziyaret etmek için giden Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, İçişleri Bakanı Efkan Ala ve Tarım Bakanı Mehdi Eker'e yönelik eylem yapılacağı bilgisinin ve diğer olaylarla ilgili bilgilerin, Şanlıurfa Emniyeti İstihbarat Şube Müdür Vekili Mustafa Balcılar ve emniyetteki paralel yapıya yakın polisler tarafından üstlerinden gizlendiği tespit edildi. Eylem yapılacağı ilişkin istihbarat, Mustafa Balcılar'a iletildi. Ancak Balcılar, bu bilgileri üstlerini aktarmadı. Bu nedenle de eylem engellenemediği gibi bakanlara yönelik taşlı saldırı gerçekleşti.
 
KOBANİ'YE GEÇİŞLERE FRANSIZ KALDI
 
23 Eylül tarihinde ise Siverek İstihbarat Büro Amirliği'nden Urfa İstihbarat Şube Müdürlüğü'ne gelen bilgi notunda Diyarbakır Lice'de faaliyet gösteren PKK/KCK terör örgütü mensuplarının Kobani bölgesinde faaliyet gösteren örgüt mensuplarına destek amacıyla Suruç'a geleceği ve buradan da illegal yollardan Kobani bölgesine geçecekleri belirtildi. İstihbarat ekipleri, konu hakkında Balcılar'a bilgi verdi. Ancak Balcılar, bu konuyla ilgili de üstlerini bilgi aktarmadı.
 
TERÖRİSTİN GİZLENDİĞİ SAKLADI
 
2002 yılından bu yana terör örgütünün kırsal alan kadrosunda faaliyet gösteren YPG mensubu Haydar Y. isimli örgüt mensubunun 19 Eylül'de IŞİD tarafından Kobani bölgesine yapılan saldırıların artması sonucu Suruç ilçesi sınır bölgesini kullanarak örgütten kaçtığı ve Urfa'da bulunan ailesinin ikametine geldiği bilgisi İstihbarat Şube Müdür Vekili Mustafa Balcılar'a bildirdi. Balcılar, bu bilgiyi de üstlerine iletmedi.
 
İSTİHBARAT AKIŞINA ENGEL OLDULAR
 
Olaylara ilişkin bilgi akışını sağlamayan Emniyet Amiri Mustafa Balcılar hakkında polis başmüfettişleri soruşturma başlatmış ve incelemelerin ardından istihbarat akışına engel olduğu belirlenen Balcılar 2 Ekim'de açığa alınmıştı. Öte yandan, paralel yapıya yakın İstihbarat Şube Müdürlüğü'ndeki bazı polisler de geçici olarak başka birimlerde görevlendirildi. (Yeni Şafak)

 

Güncellenme Tarihi : 19.3.2016 00:48

İLGİLİ HABERLER