Asayiş
  • 18.9.2015 00:35

PKK ateşkes için yalvarmaya başladı

Terör Örgütü PKK'nın şehir yapılanması KCK, çift taraflı ateşkese hazır olduklarını bir daha vurguladıklarını belirterek, İmralı'da hapis cezasını çeken elebaşı Öcalan'ın 'başmüzakereci' rolünü oynayabileceği koşulların oluşturulması çağrısında bulundu

KCK'dan dün yapılan yazılı açıklamada, "Türkiye ve Kürdistan'da yaşanan savaş ortamından birçok çevre kaygı duymaktadır. Türkiye'deki demokrasi güçlerinden ve başta Avrupa Birliği ve Avrupa Parlamentosu'ndaki siyasi gruplardan olmak üzere birçok çevreden çift taraflı ateşkes ve müzakereye dönülmesi çağrıları yapılmaktadır. Bu çağrıları değerli ve anlamlı buluyoruz" denildi.

Daha önce de "çift taraflı tahkim edilmiş bir ateşkes"e hazır olunduğuna dair açıklama yapıldığı hatırlatılan metinde, "Biz bu temelde çift taraflı tahkim edilmiş bir ateşkese hazır olduğumuzu bir daha vurguluyor, halklarımızın, demokrasi güçleri ve barış çevrelerinin demokratik siyasal çözüm ve kalıcı barış için yürüttükleri çabaları ve mücadeleyi desteklediğimizi bir daha kamuoyuna duyuruyoruz" denildi.

Terör örgütü elebaşı Öcalan'a "5 Nisan'dan beri ciddi bir tecrit uygulandığı" iddia edilen açıklamada, çözüm sürecinde KCK'nın Öcalan'ı "başmüzakereci" ilan ettiği belirtildi ve Öcalan'ın "başta KCK hareketi olmak üzere tüm siyasi çevrelerle, sivil toplum örgütleri, aydın ve yazarlarla görüşebileceği ve başmüzakereci rolünü oynayabileceği koşulların yaratılması gerektiği" çağrısı yapıldı.

KCK açıklamasında, "Tüm dünyada sorun alanlarında görüldüğü gibi müzakerelerde gözlemci olacak ve iki tarafın tutumlarını izleyecek tarafsız heyetlere gerek bulunmaktadır. Zaten Avrupa'daki çağrılarda bu doğrultuda arabulucu olabilecekleri de belirtilmiştir" denildi.

HDP Eşbaşkanı Selahattin Demirtaş dahil olmak üzere çeşitli HDP yöneticileri de daha önce devlete ve PKK'ya "elleri tetikten çekme" çağrısında bulunmuştu.

(Reuters)

Güncellenme Tarihi : 18.3.2016 18:20

İLGİLİ HABERLER