Asayiş
  • 28.7.2015 00:27

PKK ininden çıktı, işte bu geceki saldırılar

SİLVAN’DA KARAKOLA VE ASKERİ LOJMANA SİLAHLI SALDIRI

Diyarbakır’ın Silvan ilçesinde, terör örgütü mensuplarınca İlçe Emniyet Müdürlüğüne roket atarlı saldırı yapılırken, askeri lojmanlara uzun namlulu silahlarla ateş açıldı.

Edinilen bilgiye göre, terör örgütü mensuplarınca Silvan İlçe Emniyet Müdürlüğüne roket atarlı saldırı yapıldı, askeri lojmanlara da uzun namlulu silahlarla ateş açıldı. Açılan ateşe karşılık veren güvenlik güçleri, saldırganların yakalanması için operasyon başlattı. 

ERCİŞ’TE ASKERİ BİRLİĞE SİLAHLI SALDIRI

Van’ın Erciş ilçesinde bulunan 108'inci Topçu Alay Komutanlığı nöbet kulübesine kimliği belirsiz kişiler tarafından taciz ateşi açıldı.
Edinilen bilgiye göre, Erciş ilçesinde bulunan 108'inci Topçu Alay Komutanlığı'nda bulunan nöbet kulübesinde akşam saatlerinde kimliği belirsiz kişiler tarafından taciz ateşi açıldı. Nöbet tutan askerler olaya anında karşılık vermesi üzerine şahıslar kaçarken, olayda ölen ya da yaralanan olmadı. Olay sonrası bölgeye çok sayıda zırhlı araç sevk edildi.

ŞIRNAK’TA TUGAY KOMUTANLIĞINA TACİZ ATEŞİ

Şırnak’ta terör örgütü mensuplarınca Çakır Söğüt Jandarma Komando Tugay Komutanlığına roketatarlı saldırı düzenlendi.
Edinilen bilgiye göre, Şırnak Merkez Çakır Söğüt Jandarma Tugay Komutanlığı’na PKK’lılar tarafından roketatarlı taciz ateşi yapıldı. PKK’lıların saldırısına askerilerin anında karşılık vermesi ile kısa süreli çatışma yaşandı. Askerler tarafından atılan bir aydınlatma fişeği kuru otların bulunduğu alana düşünce yangın çıktı. Yangın kısa bir süre sonra kendiliğinden sönerken, 23. Jandarma Sınır Tümen Komutanlığından kalkan 2 kobra tipi taarruz helikopteri PKK’lıların bulunduğu alanı ateş altına aldı.

DİYARBAKIR'DA LASTİK YAKAN GÖSTERİCİLER YOLU TRAFİĞE KAPATTI

Diyarbakır'da bir grup yüzü maskeli gösterici yolu trafiğe kapatarak cadde üzerine molotof kokteylleri attı.
Edinilen bilgilere göre, Diyarbakır'ın Kayapınar ilçesi Gaziler semtinde bir grup yüzü maskeli gösterici Yılmaz Güney Caddesi'ni trafiğe kapatarak lastik yaktı. Ellerinde bulunan molotof kokteylleri yola atan göstericiler gelen araçları da durdurarak kimlik kontrolü yaptı. Silahla havaya ateş eden göstericileri gören araç sürücüleri yoldan geri dönmek zorunda kaldı.
Öte yandan Diyarbakır'ın Bağlar, Sur ve Yenişehir ilçelerinin çeşitli semtlerinde yolları trafiğe kapatan göstericilere bölgeye gelen polis ekipleri ise biber gazı ve tayzikli suyla müdahalede bulunarak dağıttı.
Kenttin belirli noktalarında gerginlik yer yer devam ederken polis ekipleri ise birçok noktada yoğun güvenlik önlemi aldı.

PKK’LILAR TATVAN’DA TACİZ ATEŞİ AÇTI
Terör Örgütü PKK mensuplarınca Bitlis’in Tatvan ilçesinde İlçe Emniyet Müdürlüğü, İlçe Jandarma Komutanlığı, Kaymakamlık ve Tugay Komutanlığının bulunduğu bölgeye taciz ateşi açıldı. Polisin dikkati sayesine olayda can kaybı yada yaralanma olmadı.
Alınan bilgilere kimliği belirsiz örgüt yandaşları tarafından ilçenin Cumhuriyet Caddesi üzerindeki İlçe Emniyet Müdürlüğü, İlçe Jandarma Komutanlığı, Kaymakamlık ve Tugay Komutanlığının bulunduğu bölgeye taciz ateşi açıldı. Güvenlik güçlerinin anında karşılık vermesi üzerine PKK’lılar olay yerinden kaçarak izlerini kaybettirdi. Güvenlik güçleri ise yaşanan kısa süreli çatışmanın ardından kaçan PKK’lıların yakalanması için operasyon başlattı.
Öte yandan yaşanan saldırı nedeniyle güvenlik güçleri ilçenin giriş ve çıkışlarını kontrol altına aldı. Olası yeni bir saldırıya karşı önlemlerini arttıran güvenlik güçleri teyakkuzda bekliyor. Diğer yandan yapılan saldırıda her hangi bir can kaybı ve yaralanmanın olmadığı belirtildi.

Güncellenme Tarihi : 18.3.2016 19:09

İLGİLİ HABERLER