Asayiş
  • 11.12.2016 00:12

PKK'lnın salak bombacları yanlış yerde kendini uçurdu

'PKK'lılar spot ışıklarını karakol zannetti'

Diyarbakır'ın Hazro ilçesinde Teknebaşı Jandarma Karakolu yakınlarında PKK'lılar tarafından bomba yüklü araçla saldırı düzenlendi. PKK'lıların spot ışığını karakol zannetikleri ve burada bomba yüklü aracı burada infilak ettirdikleri açıklandı. Olay yerinde iki cesete ait parçalar bulundu.

Diyarbakır'ın Hazro ilçesinde Teknebaşı Jandarma Karakolu'na saat 23.45 sıralarında PKK'lılar tarafından bomba yüklü araçla saldırı düzenlendi. Çevresine önlem amacıyla beton bariyerler yerleştirilen ve sıkı güvenlik önlemi alınan karakolun yaklaşık 300 metre yakınına kadar yaklaşan PKK'lıların spot ışığını karakol zannetikleri ve burada bomba yüklü aracı burada infilak ettirdikleri açıklandı. Olay yerinde iki cesete ait parçalar bulundu.

Çevredeki köylerden de duyulan patlamada karakol hasar görmedi. Bölgeye takviye güvenlik güçleri sevk edildi.

Spot ışığını karakol zannettiler

Güvenlik görevlilerinin çalışmalarını tamamlamasının ardından, gazetecilerin patlama yerinden görüntü alınmasına izin verildi. Askeri yetkililer, 1 veya 2 kişi olduklarını tahmin ettikleri PKK'lıların yaklaşık 2 ton patlayıcı yüklü bir kamyonetle saldırının gerçekleştirdiğini belirtti. Karanlık olması nedeniyle kamyonetin kapalı ve açık kasa olup olmadığı öğrenilemezken, patlamanın meydana geldiği yerde, 15 metre genişliğinde ve 3.5 metre derinliğinde bir çukur açıldığı görüldü. Patlamayla birlikte kamyonetin parçalarının 3 kilometrekarelik bir alana yayıldığı öğrenildi. Patlamayla birlikte yakınlarda bulunan bütün ağaçların parçalandığı, beton barikatların da tahrip olduğu kaydedildi.

Askeri yetkililer, karakola 300 metre mesafede, gelen yolu güvenlik amacıyla aydınlatan büyük spot ışığı bulunduğunu, saldırganların da bunu karakol girişin sanıp bomba yüklü aracı burada patlattıklarını tahmin ettiklerini söyledi.

2 kişiye ait ceset uzuvları bulunda

Patlama bölgesinde yapılan incelemelerde, 2 kişiye ait olduğu tahmin edilen ceset uzuvları bulundu. Bulunan bu ceset uzuvları, kimlik tespitinin yapılması amacıyla Diyarbakır Adli Tıp Kurumu'na gönderildi.

Patlama nedeniyle akşam başlatılan çalışmalar tamamlanırken, istihbari çalışmalar başlatıldı. PKK'llıların karakola nasıl geldikleri, daha önce keşif çalışmasının nasıl yapıldığı, varsa bunlara yardım ve yataklık eden kişilerin tespit edilmesi amacıyla başlatılan çalışmalar sürüyor.

Kaynak: DHA

Güncellenme Tarihi : 11.12.2016 00:07

İLGİLİ HABERLER