Asayiş
  • 8.6.2012 09:29

PKK sığınaklarından öyle evraklar çıktı ki...

Teröristlerin mağaralarında görenleri şoka çevirecek özel evraklar çıktı.

Kanlı terör örgütü PKK'nın kış üstenmesi sırasında verdiği ağır kayıpları halktan haraç toplayarak çıkarmaya çalıştığı ortaya çıktı. İstihbarat raporlarına göre örgüt Kavaklı'da üstlendi. PKK bölge esnafından 50 bin ile 100 bin lira arasında haraç topladı, ihale alanlara vergi kesti. Örgütün mağaralarında Hakkari İl Özel idaresinin düzenlediği ihalelerin evrakları çıktı. Esnafın rahatsız olduğu bölgede son olarak Kandil telsiz kodu Roj'dan olan örgütçünün '10 Haziran'dan sonra eylemleri iki katına çıkarın' talimatı verdiği ortaya çıktı. Kandil'den telsizle örgütün gruplarına iletilen talimatta özellikle yol kesme, asker, polis ve devlet görevlisi, AK Parti teşkilatının il ve ilçelerde ileri gelen isimlerin kaçırılması yer alıyor.

Akşam'dan Devrim Tosunoğlu'nun haberine göre, kış üstlenmesinden çıkan kanlı örgüt PKK yaz aylarının gelmesiyle eylemlerine hız vermeyi planladığı öğrenildi. 24 Mayıs 2012'de askeri telsiz kestirmelerine yansıyan Kandil'in telsiz konuşmalarında örgütün Türkiye'deki gruplarına 10 Haziran 2012'de eylemlerin iki katına çıkarılması emrini verdiği belirtildi. Kandil'in "Roj" kodlu telsiz frekansından geçen konuşmada AK Parti ve devlet görevlilerinin yolların kesilerek durdurulup kaçırılması ve saldırıların artırılarak iki katına çıkarılması talimatları yer alıyor. İşte telsizden geçen o talimat: "KANDİL (ROJ) : Bütün gruplar üstlenmede kararlaştırdığımız eylemlerini sürdürsünler. Özellikle 10 Haziran'dan sonra eylemleri iki katına çıkarın. Tamam. Herkes yapacağı eylemi biliyor. Arkadaşlar birbirlerini haberdar etsinler, Kürdistan'da AK Parti'nin faaliyetlerini iyi takip etsinler. Tamam.  Özellikle Zağros, Amed ve Botan eyaletlerinde yakından izlesinler. Herkes yapacaklarını biliyor tamam."  

PKK KAVAKLI KAMPINA GELDİ

Güvenlik güçlerinin konuşmaları ve takiplerinin ardından 80 teröristin 7 Nisan 2012'de Çukurca sınırından geçerek Kavaklı kampına yerleştiği tespit edildi. Kavaklı'ya yerleşen terörist grubun 27 Mayıs'ta kampa 7 kilometre mesafede bulunan Şine köprüsü üzerinde 80 aracı durdurup yolunu kestiği mağdurların ifadelerine yansıdı. Teröristlerin durdurup 100'den fazla insanı bir araya topladığını anlatan A.U. yaşadıklarını ifadesinde şöyle anlattı: "Biz Çukurca'ya giderken Şine'ye geldiğimizde 14 kişilik bir grup yolumuzu kesti. Bizi arabadan indirip üzerimizi aradılar. Tam 1 buçuk saat bizi burada beklettiler. 100'e yakın kişi olduğumuzda bizim telefonlarımızı alıp bataryalarını çıkararak Ak Partiye oy vermemelerini ve faaliyetlerini desteklemememizi söylediler."

VAN-HAKKARİ KARAYOLUNU KESTİLER

  PKK'nın 27 Mayıs'ta aynı Çukurca yoluyla birlikte Van-Hakkari karayolu üzerinde bulunan ve 32 virajlar diye tabir edilen noktada da yok kesme eylemi gerçekleştirdiği öğrenildi. Bu noktada da 45 aracı durduran örgüt militanlarının devlet ve AK Parti aleyhinde propaganda yaptıkları belirtildi. Teröristlerin yolunu kestiği vatandaşlardan 4 kişi güvenlik güçlerine gelerek şikayette bulundu. Şikayette bulunan vatandaşlardan M.D ifadesinde, "Bize aranızda devlette çalışan görevli var mı diye sordular. Artık yolları sürekli keseceklerini ve Kavaklı kampına geri geldiklerini söylediler. Durdurdukları bazı vatandaşların telefonlarını ve şarj aletlerini aldılar. AK Parti'nin faaliyetlerini desteklememizi söylediler" şeklinde yaşadıklarını anlattı.

  İHALELER PKK MAĞARALARINDA

  Terör örgütüne yönelik geçtiğimiz yıl Kavaklı'da gerçekleştirilen operasyonlar, örgütün para kaynaklarını da ortaya çıkardı. Örgüt yeniden bölgede yapılanmak için devlet ihalelerinde göz diktiği ortaya çıktı. Güvenlik güçlerinin yaptığı operasyonda Kavaklı'da bir sığınakta Hakkari İl Özel İdaresin tarafından yapılan ihale evrakları çıktı. Örgütün ihaleleri alan şirket sahiplerine aldıkları ihalenin yüzde 10 kadar vergi cezası verdiği ve para aldığı ortaya çıktı.

  YOL KESTİ, ASKER KAÇIRDI

  PKK hain planlarından birini dün uygulamaya koydu. Diyarbakır- Bingöl karayolunun 70’inci kilometresinde Fis Ovası mevkiinde dün akşam saat 21.30 sıralarında meydana geldi. Karayolunu kesen kalabalık PKK’lı grubu, 30 kadar aracı durdurdu. Kimlik kontrolu yapan PKK’lılar, araçlardan indirdikleri kişilere bir süre örgüt propagandası yaptı. PKK’lı teröristler Erzurum Narman’daki birliğinden 21 günlük hava değişimi ile Gaziantep’in Araban İlçesi’ndeki ailesinin yanına giden jandarma er Ali Sabancı ile 2 kişiyi daha yanlarına alıp ormanlık alana götürdü. Olayın öğrenilmesinden sonra güvenlik güçleri kaçırılan 3 kişiyi kurtarmak ve PKK’lı teröristleri etkisiz hale getirmek için bölgede operasyon başlattı.

Güncellenme Tarihi : 22.3.2016 17:28

İLGİLİ HABERLER