Asayiş
  • 4.5.2016 21:45

PKK'lı o isim öldürüldü

Diyarbakır'ın Lice ilçesi kırsalında güvenlik  güçlerince terör örgütü PKK mensuplarına yönelik tamamlanan operasyonda, örgütün  üst düzey yöneticilerinin de bulunduğu 10'dan fazla terör örgütü mensubunun  etkisiz hale getirildiği bildirildi.

Valilikten yapılan açıklamada, İl  Jandarma Komutanlığınca özellikle Diyarbakır-Bingöl karayoluna el yapımı  patlayıcı ve mayın döşeyen, yol kesen, vatandaşların canına ve malına kasteden,  vatandaşların seyahat özgürlüğünü kısıtlayan, adam kaçıran, araçlarını gasbeden  ve yakan, askeri birlik ile askeri ve emniyet personeline saldırı yapan, ayrıca  Hani ve Dicle İlçe Jandarma Komutanlığına bombalı araç saldırısını gerçekleştiren  teröristlerin tespit edilmesi ve etkisiz hale getirilmesi için operasyon  başlatıldığı hatırlatıldı.

Söz konusu eylemlere katıldığı  değerlendirilen, Lice'nin kuzeyi Hedik ve Seyrek köyleri kırsalında aralarında  üst düzey örgüt yöneticilerinin de bulunduğu 10-12 örgüt mensubunun tespit  edildiği kaydedilen açıklamada, şu ifadeler kullanıldı:

"Lice'nin kuzeyi  Hedik ve Seyrek köyleri kırsalında aralarında üst düzey örgüt yöneticilerinin de  bulunduğu 10-12 örgüt mensubu tespit edilmiş, 2 Mayıs'tan itibaren icra edilen  operasyonda, 3 terör örgütü mensubu silah ve teçhizatıyla birlikte ölü olarak ele  geçirilmiştir. Toplam 10'dan fazla terör örgütü mensubunun etkisiz hale  getirildiği, etkisiz hale getirilenler içerisinde üst düzey örgüt mensupları ile  terör örgütünün 2 bombacısının da bulunduğu  değerlendirilmektedir."  Operasyonda, biksi, 10 uzun namlulu silah,  piyade tüfeği, tabanca, bu silahlara ait 42 şarjör ve bin 118 fişek, 14 el  bombası, 63 şarjör kılıfı, balistik yelek, balistik başlık, gece görüş gözlüğü,  patlayıcı düzeneği için hazırlanmış el telsizi ve 2 pil, 3 telsiz anteni, 43  patlayıcı yapımında kullanılan elektrikli fünye, çok sayıda koli bandı, 6 sırt  çantası, giyim malzemesi, portatif çadır, 5 termal görüntüyü engellemek için  kullanılan şemsiye, fotoğraf makinası, yaşam malzemeleri ile 26 kilogram esrar  ele geçirildiği bildirilen açıklamada, Cumhuriyet Başsavcılığının talimatları  doğrultusunda soruşturmaya devam edildiği kaydedildi.  Açıklamada, halkın  huzur ve güvenliğinin sağlanması ve teröristle mücadele kapsamında yürütülen  çalışmalara artan azim ve kararlılıkla devam edileceği vurgulandı.

 -  Hani ve Dicle saldırılarının failleri

 Bu arada güvenlik kaynaklarından  alınan bilgiye göre, hava destekli operasyonda etkisiz hale getirilen teröristler  arasında, örgütün Türkiye'deki üst düzey sorumlularından (orta saha sorumlusu)  "Azar Siser" kod adlı Ekrem Güney ile yardımcısı "Çektar" kod adlı Ahmet Talva da  bulunuyor.  Teröristlerin, Dicle ve Hani İlçe Jandarma Komutanlığına  yönelik bombalı araçla gerçekleştirilen saldırının da failleri olduğu  belirtildi.  Güney ve Talva'nın İçişleri Bakanlığının "aranan  teröristler" listesinde bulunduğu, Güney'in "Mavi" listede, Talva'nın ise  "Turuncu" listede yer aldığı öğrenildi. Güney'in 2014 yılında Ayn el Arap  (Kobani) bölgesine giderek PYD/YPG’ye destek vermiş teröristlerden biri olduğu  bildirildi.

Operasyonda öldürülen teröristlerden birinin ise orta saha YJA Star  (PKK’nın kadın yapılanması) üst düzey sorumlusu Gülnaz Türk olduğunun anlaşıldığı  bildirildi.

Güncellenme Tarihi : 14.5.2016 19:06

İLGİLİ HABERLER