Asayiş
  • 1.2.2016 13:02

PKK'lı teröristler Kızılhaç'tan yardım istiyor

'İnadına barış' sloganı üzerinden terör yapanlar, Diyarbakır'ın Sur ve Şırnak'ın Cizre ilçesinde 13 saatte 6 asker ve polisi şehit etti.

Genelkurmay Başkanlığından yapılan açıklamada, bugün Diyarbakır'ın Sur ilçesindeki operasyonlar sırasında bölücü terör örgütü mensubu teröristlerin silahlı saldırısı sonucu üç asker ve iki polisin ağır şekilde yaralandığı kaydedildi.

3 ASKER ŞEHİT

Yaralıların derhal hastaneye sevk edildiği ifade edilen açıklamada, "Yapılan tüm müdahalelere rağmen iki silah arkadaşımız kurtarılamayarak saat 09:07'de şehit olmuşlardır" denildi.

Açıklamada, "Bizleri derin bir acı ve üzüntüye boğan bu saldırıda hayatını kaybeden aziz şehitlerimize Allah'tan rahmet, şehitlerimizin değerli ailelerine, yakınlarına, Türk Silahlı Kuvvetleri mensuplarımıza ve Yüce Türk Milletine başsağlığı ve sabır, yaralanan kahraman silah arkadaşımıza ve Emniyet Teşkilatımızın kahraman mensuplarına acil şifalar temenni ediyoruz" ifadesine yer verildi.

Ancak yaralı asker de kurtarılamayarak şehit düştü, şehit sayısı 3'e yükseldi.

13 SAAT ÖNCE CİZRE'DE 3 ŞEHİT VERDİK

Cizre'de PKK'lı teröristlerin kazdığı hendeklerin kapatılması için yapılan operasyonlar kapsamında çatışma çıkmış ve dün akşam saatlerinde 3 şehit vermiştik.

AMBULANSLAR OLMAYAN YARALILARI BEKLEDİ

Cizre'de yaralıların olduğu iddia edilen evin yakınlarına kadar 10 ambulans gönderilmesine rağmen kimsenin gelmediği belirtildi.

Valilikten yapılan açıklamada, şöyle denildi:
"İlimiz Cizre ilçesinde vatandaşlarımıza yönelik sağlık hizmetleri 112 acil servis ve diğer sağlık birimlerince özenle ve aralıksız yürütülmektedir. Bölgede terör örgütü ile mücadele esnasında bölücü terör örgütünün yaptığı patlayıcı tuzaklı barikatlar, hendekler ile ambulanslarımız ve sağlık görevlilerimize yönelik silahlı saldırılar, sağlık hizmetlerinde personel ve ekipmanımıza büyük zorluklar yaşatmasına rağmen, sağlık ekiplerimiz büyük bir gayretle görevlerini yerine getirmektedirler."

"10 AMBULANS SAATLERCE BEKLETİLDİ.."

"Bu bağlamda; güvenlik kuvvetlerimizin terörle mücadeleye yoğun bir şekilde devam etmesine rağmen, bölgede bir evin bodrumunda bulunduğu iddia edilen yaralılarla ilgili olarak, yaralıların yanından aradığını iddia eden ve ambulansların gelmesi halinde bulundukları bodrumdan çıkarak ambulanslara geleceklerini ifade eden kişinin talebi üzerine, bahse konu yerin yakınına kadar 10 ambulansın yanı sıra Cizre ve Şırnak Belediyelerine ait 2 hasta nakil aracı gönderilmiş, gelmeleri halinde kendilerinin sağlıklı bir şekilde hastaneye intikal ettirilecekleri söylenmiş ancak önceki günlerde olduğu gibi saatlerce beklenmesine rağmen gelmemişlerdir. Konu ile ilgili her türlü çalışma yapılmış ancak iddia edilen yaralılardan olumlu bir cevap alınamamıştır."

GÜVENLİK GÜÇLERİNE TUZAK KURULDU

PKK'lılara silah taşırken yakalanan HDP Şırnak milletvekili Faysal Sarıyıldız, temizleme operasyonlarının sürdüğü Cizre'de bir binanın bodrum katında 18'i ağır, 30 yaralının ambulans beklediğini, ambulansın olay yerine gitmediğini iddia etmişti. Sarıyıldız ile birlikte PKK'lıların emniyet güçleri ve sağlık ekiplerine tuzak kurduğu ortaya çıktı.

KIZILHAÇ'TAN YARDIM İSTİYORLAR

Sağlık Bakanlığı'na ait onlarca ambulansı kullanılamaz hale getiren, Kızılay merkezlerine saldıran, sağlık personelimize ve güvenlik güçlerimize kalleşçe saldıran PKK'lı teröristler, sosyal medya üzerinden Kızılhaç'ı yardıma çağırdı.

TÜRKİYE

Güncellenme Tarihi : 18.3.2016 16:26

İLGİLİ HABERLER