Asayiş
  • 5.6.2014 12:51

PKK'lılar askere ateş açtı

DİYARBAKIR'ın Lice İlçesi'nde terör örgütü PKK'nın 13 gün önce hendekler kazarak kapattığı Diyarbakır- Bingöl karayolunu yeniden ulaşıma açmak için güvenlik güçlerinin dün başlattığı operasyonda, bugün göstericilerin arasından açılan ateşte 1 uzman çavuş bacağından yaralandı.

Bölgede karakol yapımı ve operasyonları gerekçe göstererek Diyarbakır-Bingöl karayolunu Lice İlçesi Fis Ovası Mevkii'nde 24 Mayıs günü hendekler kazarak kapatan PKK'nın gençlik yapılanması Yurtsever Gençlik Hareketi grubuna geçen 30 Mayıs günü operasyon düzenlenerek, açılan hendekler kapatıldı. Ancak güvenlik güçlerinin bölgeden ayrılmasının ardından karayolunda bu kez uzunluğu 50 metreyi, derinlikleri yer yer 2 ile 5 metre arasında değişen hendekler kazan PKK'lı göstericiler, Diyarbakır-Bingöl karayolunu yeniden kapattı.

Yol kapatan PKK'lı gruplara yönelik güvenlik güçlerinin dün düzenlediği operasyonda, açılan hendeker kapatıldı. Bölgede gün boyu geniş güvenlik önlemleri alınırken, bu sabahtan itibaren yeniden karayollarındaki hendeklerin kapatılması için çalışma başlatıldı.

Lice ile Hani ilçeleri arasında bulunan Çağıl Mevkii'nde bugün tepelerde bulunan göstericiler, güvenlik önlemi alan askerlere önce el yapımı patlayıcı, havai fişeklerle saldırdı. Askerlerin biber gazı ile müdahale ettiği göstericiler arasında uzun namlulu silahla açılan ateşte, 1 uzman çavuş bacağından yaralandı. Yaralı uzman çavuş, helikopterle Diyarbakır Asker Hastanesi'ne kaldırıldı. Asker de bunun üzerine ateşle karşılık verdi. Kısa süreli çatışmanın ardından göstericilerin uzaklaştığı belirtildi.

Bölgede, gerginlik sürüyor.

İKİNCİ KEZ ÇATIŞMA ÇIKTI,O SICAK ANLAR DHA KAMERALARI TARAFINDAN BÖYLE GÖRÜNTÜLENDİ

Diyarbakır'ın Lice İlçesi'nde yol kesen gruplara yönelik düzenlenen operasyonda sabah saatlerinde açılan ateşte 1 uzman çavuşun yaralanmasının ardından öğle saatlerinde ikinci kez çatışma yaşandı. Öğle saatlerinde askerlerin üzerine el yapımı patlayıcı ve havai fişeklerle saldıran gruba gaz bombası ile müdahale edildi. Bu sırada grubun arasından güvenlik güçlerinin üzerine uzun namlulu silahlarla ateş açıldı. Askerin de karşılık vermesiyle bir süre çatışma yaşandı. Çatışmada ölen ve yaralanan olmadı.Güvenlik güçleri dürbün ve termal kameralarla izlediği göstericiler arasında silahlı bir grubun kendilerine doğru yaklaştığını görünce önlem aldı. Komutan, yaptığı anonsta tam askerlerin güvenli bölgelere ve zırhlı araçların içine çekilmesi emrini verdi. Askerlerde kendilerini güvenli yerlere çektikten sonra, ulunan gazeteciler bölgeden uzaklaştırıldı. Bölgede gergin bekleyiş sürüyor.

KANAS İLE ATEŞ AÇTILAR, 2 ASKER DAHA YARALANDI

Diyarbakır'ın Lice İlçesi'nde yol kesen PKK'lı gruplara yönelik düzenlenen operasyonda akşam saatlerinde güvenlik güçlerinin üzerine keskin nişancı tüfeği Kanas ile açılan ateşte 2 asker daha yaralandı.

Birinin durumunun ağır olduğu belirtilen askerler, helikopterle Diyarbakır Asker Hastanesi'ne sevk edildi. Lice'de sabah açılan ateşte 1 uzman çavuş yaralanmıştı. Lice'de akşam saatlerinde yapılan saldırıyla birlikte yaralı asker sayısı 3'e çıktı.

Güvenlik güçlerinin de ateş açanlara karşılık vermesiyle çatışma çıktı. Bölgede gerginlik sürüyor.
 

Canan ALTINTAŞ- Serdar SUNAR/DİYARBAKIR, DHA

 

 

 

 

Bu video Adobe Flash Player'ın son sürümünü gerektirmektedir.

Adobe Flash Player'ın son sürümünü indirin.

 

 

 

 

Güncellenme Tarihi : 19.3.2016 04:28

İLGİLİ HABERLER