Asayiş
  • 24.5.2016 08:14

PKK'nın 3 'karargah'ı bulundu

Kent merkezinde PKK'lı teröristlerin yakalanması, patlayıcılarla tuzaklanan çukur ve barikatların bertaraf edilmesi, halkın can ve mal güvenliğinin sağlanması amacıyla sokağa çıkma yasağı ilan edilmesinin ardından güvenlik güçlerince 14 Mart'ta başlatılan "Şehit Jandarma Üsteğmen Mehmet Çifci Operasyonu" sürüyor.

Güvenlik güçleri ile teröristler arasında çatışmalar İsmetpaşa, Gazi Paşa ve Bahçelievler mahallelerinde yoğunlaşırken, Yeni Mahalle'de sıkışan teröristler, "karargah" gibi kullandıkları 3 evi bırakıp kaçtı.

Birbirine yakın evlerin etrafını barikatlarla kapattıktan sonra çok sayıda el yapımı patlayıcı yerleştiren teröristlerin binalar arası geçiş yapabilmek için duvarları yıktığı görüldü.

Evlerden birine PKK'lı teröristlerin kaçış için 50 metrelik yer altı tüneli kazdığını belirleyen güvenlik güçleri, tüneli kullanılamaz hale getirdi.

Güvenlik güçleri, evlerde yaptıkları aramalarda, 3 tabanca, ikişer uzun namlulu silah, av tüfeği, roketatar mühimmatı ve akü, 2 bin 300 mermi, 96 el bombası, bir dürbün, çok sayıda el yapımı patlayıcı ve bunların yapımında kullanılan gereç ile tıbbi ve yaşam malzemesi ele geçirdi.

Bölgeyi güvenlik kameralarıyla izlediler

Teröristlerin, operasyona katılan timlerin ilerleyişini izlemek için evlerin etrafına diktikleri direklere güvenlik kameraları yerleştirdikleri ve 24 saat bölgeyi izledikleri ortaya çıktı.

Binaların zeminine siperler kazan teröristlerin sokak aralarında geçiş yaparken Heron'lara görünmemek için kullandıkları şemsiyeler ile örgütsel doküman ve kıyafetler "karargah"ta bulundu.

Aniden terk ettiler

Teröristlerin bölgeyi bir baskın öncesi acele terk ettiğini kaydeden güvenlik kaynakları, içerideki mermi ve silahları almaya fırsatları olmayan örgüt üyelerinin, el yapımı patlayıcıları da bıraktıklarını ifade etti.

Örgüt mensuplarınca yerleştirilen patlayıcılar yüzünden binalarda hasar oluştu. Güvenlik güçleri, halen bölgede imha edilmeyen çok sayıda patlayıcı bulunduğunu ve bomba imha uzmanlarının çalışmalarını sürdürdüğünü belirtti.

Kentte 71 gündür devam eden operasyonlarda 410 terörist etkisiz hale getirilirken, örgüt üyelerince oluşturulan 197 barikat kaldırıldı, 31 çukur kapatıldı.

Güvenlik güçleri, çembere alınan teröristlere "Teslim ol" çağrısında bulunuyor.

 


 

Güncellenme Tarihi : 24.5.2016 08:15

İLGİLİ HABERLER