Asayiş
  • 9.11.2015 11:12

PKK'nın BOMBACISI öldürüldü

PKK'ya bir darbe daha - Tıkla İzle

Terör örgütü PKK varlığına yönelik operasyonlarını aralıksız sürdüren Diyarbakır İl Jandarma Komutanlığı, örgüte bir darbe de Dicle ilçesinde vurdu. 5-7 Kasım tarihleri arasında 22 mahallesinde sokağa çıkma yasağı ilan edilen ilçedeki operasyonun bilançosu açıklandı. Konuya ilişkin Diyarbakır Valiliği’nden yapılan açıklamada, ilçenin kuzeyi, Kurşunlu, Kırkpınar ve Kayaş Mahalleleri ile Görüsedağı Tepe arasında kalan bölgede düzenlenen operasyonda, örgüt mensupları ile girilen sıcak temas neticesinde 4 teröristin etkisiz hale getirildiğini bildirildi. Teröristlerden 2’sinin kimliklerinin belirlendiğine dikkat çekilen açıklamada, bunlardan birinin Dicle ilçesi 27 Mayıs Mahallesi Üçyol mevkiinde ele geçirilen el yapımı patlayıcı üzerinde parmak izlerinin bulunduğunun ve örgütün bombacısı olduğunun tespit edildiği vurgulandı.

Açıklamada, operasyonel faaliyet neticesinde, teröristlerin kullandıkları bir mağaranın da etkisiz hale getirildiği bildirilerek, şunlar kaydedildi:

“4 terörist ile birlikte 1 Bixi makineli tüfek, 1 M-16 piyade tüfeği, 3 Kaleşnikof piyade tüfeği, 20 tüp (küçük-büyük, 10 tanesi EYP için hazırlanmış), 10 kilogram tütün, 15 kalem muhtelif yasam malzemesi, 20 kalem muhtelif mutfak malzemesi, 10 kalem yaklaşık 500 kilogram muhtelif gıda malzemesi, 2 boş Kaleşnikof şarjörü, 1 palaska ve 4 adet şarjör çantası ele geçirilmiştir. Yapılan arazi arama ve tarama faaliyetinde ise, terörist mezarlığının çevresinde 14 ayrı noktada 17 tüp 1 adet ağaca tuzaklanmış aydınlatma mühimmatı, 1 C-3 ile güçlendirilmiş elektrikli fünye ve muhtelif patlayıcı maddeler ile tuzaklanmış EYP ve muhtelif yaşam malzemeleri, terörist mezarlığının girişinde bulunan yol üzerinde 3 adet el yapımı patlayıcı düzeneği ve 1 adet basma düzenekli el yapımı patlayıcı tespit edilmiş ve olay yerine sevk edilen Patlayıcı Madde İmha Timi tarafından tamamı herhangi bir can ve mal kaybına sebebiyet vermeden etkisiz hale getirilmiştir:”

Operasyonda, örgütün yasa dışı yapılarının yıkıldığına da dikkat çekilen açıklamada, şu ifadelere yer verildi:
“İcra edilen operasyon kapsamında, Dicle Kurşunlu bölgesinde bulunan ve bölücü terör örgütü mensupları tarafından kullanılan sözde terörist mezarlığı bölgesinde yapılmış 7 adet tek katlı yapı ve eklentileri, 3 adet konteyner, ilgili makamlar tarafından verilen yıkım ve el koyma kararlarına istinaden yıkılmıştır. Operasyonda mezarlara dokunulmamıştır. Yasa dışı yapıların içlerinde çok sayıda el yapımı patlayıcı yapımında kullanıldığı değerlendiren kesilmiş tüp başlıkları ve örgütsel dokümanlar ele geçirilmiştir. Bölücü terör örgütü mensuplarınca tüplerin başlık bölümleri kesilerek içerisine patlayıcı madde konularak, el yapımı patlayıcı yapıldığı, bölgede ele geçirilen ve kontrollü olarak patlatılan el yapımı patlayıcılardan anlaşılmaktadır. Bu değerlendirmeler ışığında terörist mezarlığı bölgesinde yoğun olarak EYP yapıldığı tespit edilmiştir.”

 

Güncellenme Tarihi : 18.3.2016 17:41

İLGİLİ HABERLER