Asayiş
  • 26.6.2016 12:22

PKK'nın esrarı duman oldu

PKK'nın can damarına ağır darbe

Diyarbakır Lice'de süren dev terör operasyonunda PKK'ya finans kaynağı sağlayan 270 dönümlük arazide ekili 6 milyon kök kenevir imha edildi.

Diyarbakır'ın Lice ilçesi ve  civarında terör örgütü PKK'ya yönelik düzenlenen operasyonda, ekili arazilerde  tespit edilen 6 milyon 438 bin kök Hint keneviri imha edildi.

Diyarbakır 7'nci Kolordu Komutanlığının sevk ve idaresinde 24 taburun  katılımıyla Lice ve civar bölgelerde icra edilen "Bayrak-14 Şehit Jandarma Teğmen  Abdülselam Özatak Müşterek Özel Birlik Operasyonu" sürüyor.

Dağlık ve ormanlık alanda, aralarında üst düzey örgüt yöneticilerinin  de bulunduğu değerlendirilen teröristlerin etkisiz hale getirilmesi, örgütün  finans kaynağı kenevir ekim alanlarının imhası ile sığınak ve depoların tahrip  edilmesi amacıyla başlatılan operasyon başarıyla devam ediyor.

Operasyonlarla terör örgütü PKK'nın en büyük finans kaynağının  kurutulması hedefleniyor.

6 MİLYON 438 BİN KÖK KENEVİR İMHA EDİLDİ

Operasyonun ilk 3 gününde yüzlerce arazide tespit edilen 6 milyon 438  bin kök Hint keneviri, güvenlik güçlerince söküldükten sonra imha edildi.

İmha çalışmaları devam ederken, diğer yandan da uyuşturucu ekili yeni  arazilerin tespiti yapılıyor. Uyuşturucuların imhası ve tespit çalışmalarına  korucular da destek veriyor. Bu kapsamda, yeni tespit edilen arazilerde yaklaşık  2 milyon 700 bin kök Hint keneviri ile toprağa gömülmüş 373 kilogram toz esrar  bulundu.

TEHDİT İLE NÖBET TUTTURMUŞLAR

Operasyon bölgesindeki uygulamalarda 6 bin 210 araç ve 15 bin 595  kişinin incelendiği, gözaltına alınan 59 zanlıdan 3'ünün "uyuşturucu ticareti  yapmak ve yer temini sağlamak" suçlarından tutuklandığı belirtildi.

Ayrıca, bölgede tespit edilen çok sayıda sığınak ve el yapımı  patlayıcı imha edilirken, aralarında lav silahının da yer aldığı çok sayıda silah  ve mühimmat ile örgütsel doküman ele geçirildi.

Teröristlerin sivil vatandaşların yanı sıra çobanları da tehdit ederek  suça zorladığı belirtildi.

Operasyonlarda gözaltına alınan şüpheli bir çoban, güvenlik güçlerine  verdiği ifadesinde, PKK'lı teröristlerin "Dediklerimizi yapmazsan sizi  öldürürüz." diye tehdit edip, uyuşturucu ekili arazilerde kendilerine zorla nöbet  tutturduklarını söyledi.

İfadesinde "Benim rızam yok. Zorla bizi suça itiyorlar. Benim de  onlarca hayvanıma el koydular." diyen çoban, çok sayıda mağdurun uyuşturucu ekili  arazilere yakın bölgelerde silah zoruyla çadır kurup nöbet tuttuğunu, arazilerin  kontrolü ve sulamasını yaptıklarını itiraf etti.

Güncellenme Tarihi : 26.6.2016 12:24

İLGİLİ HABERLER