Asayiş
  • 9.2.2016 22:44

PKK'ya büyük operasyon başlıyor

İçişleri Bakanı Efkan Ala, Doğu ve Güneydoğu'da yürütülen operasyonlar hakkında konuştu. Bakan Ala, Nusaybin ve İdil'de de barikat ve çukurlar olduğunu bunların operasyonla kaldırılacağını dile getirdi.

Bakan Ala, AK Parti Genel Merkezi önünde, gazetecilerin gündeme ilişkin sorularını yanıtladı.

"Terör örgütüne yönelik operasyonların sürdüğü bölgede başka ilçelerde de operasyon hazırlığı var mı?" sorusu üzerine Ala, politikalarının belli olduğunu, nerede çukur, barikat, bombalı tuzaklama varsa onların temizleneceğini söyledi.

Belli bir düzen içinde, ilçelerde operasyonların yapıldığını ifade eden Ala, vatandaşı baskıdan, rezillikten kurtarmak, onlara en güzel hizmeti sunmak için bu temizliklerin yapılacağını belirtti.

"Oradan teröristler çıkar, o belediyeler oraları doldurur ve teslim olurlarsa o zaman bu temizlik harekatına ihtiyaç kalmaz. Onlar orada olduğu sürece, devlet oraya vaziyet edecek, çukurlar doldurulacak, bombalı tuzaklar kaldırılacak, bariyerler bertaraf edilecek" diyen Ala, bunun son derece berrak olduğunu dile getirdi.

Ala, "İdil dışında tarif ettiğiniz gibi başka ilçeler var mı?" sorusu üzerine, Nusaybin gibi bazı ilçelerde de barikat ve çukurların olduğunu, onların da kaldırılacağını aktardı.

Bir başka gazetecinin "Terörle mücadelede yeni bir konsepte gidileceği, asker ve polisin birlikte hareket edeceğine dair haberler var. Yeni polis merkezlerinin kurulacağı ifade ediliyor. Bunların nerelere kurulacağına dair bilgi var mı? sorusuna karşılık Bakan Ala şunları kaydetti:

"Temizlenen mahallelerde özellikle bir daha böyle hadiselerin olmamasını sağlayacak, geçici polis merkezleri kuruluyor, yapılıyor. Ondan sonraki süreçte bunları kalıcıları takip edecek. Hükümet olarak birçok konuda kararlar aldık. Onları vatandaşımıza hizmet olarak sunacağız. Bütün bakanlıklarımızın, orada vatandaşımıza dokunabilmesi ve hizmet götürmesi için gerekli çalışmaları yapıyoruz. Teröristlerin baskısıyla yerinden olmuş vatandaşları yerlerinde tespit ederek onların ihtiyacını karşılıyoruz. Onun için topyekun vatandaşı odağına alan bir mücadele yürütülüyor. Milletimiz, memleketimiz bu terör belasından da kurtularak yoluna tam hızla devam edecektir. Hedeflerimize doğru yol alacağız."

 

 

Güncellenme Tarihi : 18.3.2016 16:18

İLGİLİ HABERLER