Asayiş
  • 13.2.2018 12:58

PYD/PKK, zeytin depolarından cesetlere kadar her yeri mayınladı

TSK ve ÖSO, Zeytin Dalı Harekatı'nda PYD/PKK'dan kurtardıkları köylerde örgütün kaçarken gizlediği mayın ve patlayıcıları temizliyor. Terör örgütü PYD/PKK zeytin depolarından, cesetlere kadar her yeri mayınladığı tespit edildi

 Zeytin Dalı Harekatı kapsamında Türk Silahlı Kuvvetleri ( TSK) ve Özgür Suriye Ordusu'nun (ÖSO) terör örgütü PYD/ PKK'dan temizlediği köylerde örgütten geriye, kurduğu bombalı tuzakları kaldı. Bomba imha ekipleri, teröristlerin yerleştirdiği patlayıcıları imha çalışmaları sürdürüyor.

TSK ve ÖSO birliklerinin Zeytin Dalı Harekatı kapsamında ele geçirdiği köylerde terör örgütünün birçok noktaya mayın ve patlayıcı yerleştirdiği ortaya çıktı.

Teröristler, bu yönteme işgal ettiği bölgelerden kaçmadan önce TSK ve ÖSO birliklerinin ilerlemesini yavaşlatmak ve sivillerin evlerine geri dönmesinin önünü kapatmak için başvuruyor.

5 Şubat'ta terör örgütünden temizlenen Dikmetaş köyünde uzman ekipler, mayın ve bombalı tuzakların temizlenmesi çalışmalarını sürdürüyor.

ÖSO komutanlarından Ebu Ahmet Şami AA muhabirine yaptığı açıklamda, "Zeytin Dalı Harekatı kapsamında terörden arındırılan Dikmetaş köyünde çalışmalarımız devam ediyor. Köyü ele geçirdikten sonra PKK'nın köydeki sivillere ait evleri mayınladığını fark ettik." dedi.

TERÖR ÖRGÜTÜ PYD/PKK CESETLERİ BİLE MAYINLADI

Teröristlerin gizledikleri tuzakları ve patlayıcıları imha etme çalışmalarının sürdüğünü belirten Şami, "PKK her yere mayın ve patlayıcı saklamış. Onları temizlemeye devam ettiğimiz için şimdilik köylülerin evlerine dönmesine izin vermiyoruz." ifadelerini kullandı.

"KENDİ TERÖRİST ARKADAŞLARININ CESETLERİNİ BİLE MAYINLAMIŞLAR"

AA'nın haberine göre; Ebu Ahmet Şami, "Köyden kaçan teröristler, halkın geçim kaynağı zeytinlerini sakladığı depoları bile mayınlamışlar. Hatta köyde bıraktıkları kendi terörist arkadaşlarının cesetlerini bile mayınlamışlar. PKK, köylüleri zorla evlerinden çıkarttıktan sonra her yere bombalı tuzaklar yerleştirmiş." diye konuştu.

 AFRİN'İN KAHRAMAN İMHACILARI!

TSK ve operasyonlara destek veren ÖSO güçleri, harekatın başından bu yana PYD/PKK işgalindeki Afrin'in 5 beldesinde biri belde merkezi, 33'ü köy, 3'ü köy altı yerleşim ve 14'ü stratejik dağ veya tepe olmak üzere 51 noktayı örgütten kurtardı.

Teröristlerden temizlenen bu yerleşim birimleri ve stratejik noktalar şöyle:

"Bülbül beldesi merkezi, beldeye bağlı Şengal, Zehran, Bali Köy, Kurni, Hay Oğlu, Heftar, Ursa, Bak Ubasi, Ali Kar ve Şeyh Huruz köyleri, Huruz Dağı, Darmık Dağı, Kurni Dağı, Havuz Tepesi ile Kürdo, Şeyh Huruz köyüne bağlı iki köy altı yerleşim; Racu beldesinde , Ayn Batman Dağı, Edamanli, Ali Bekki, Bilal Köy, Ömer Uşağı, Mamel Uşağı, Süleyman Halil, Sati Şaği, Alkana ve Kırmızı köyleri, 915. Tepe, 740. Tepe ile 1027. Tepe; Şeyh Hadid beldesinde Cukali Favkani ve Orta Çakallı köyleri ile Şeyh Hadid Tepesi, Kara Mitlak köyü ve Hac Bilal köyü; Cinderes beldesinde Hacı İskender, Deyr Ballut, Hammam, Nisriyye, Dükkan, Eşkan, Muhammediye köyleri ile Mersides, Nisriyye ve Amara Tepesi; Şeran beldesinde Burseya Dağı, Serincek, Kastel Cündo ve Dikmetaş köyleri ile Sirgaya Tepesi."

 

Güncellenme Tarihi : 13.2.2018 12:59

İLGİLİ HABERLER