Asayiş
  • 17.3.2017 01:06

Raydan çıkan tramvay Beşiktaş taraftarını vurdu

Sirkeci'de tramvayın bugün iki kez raydan çıkmasıyla seferlerde yaşanan aksaklık, Olympiakos maçı için Vodafone Arena'ya gitmek isteyen Beşiktaşlıları etkiledi.

Kabataş-Bağcılar hattında sefer yapan bir tramvay, bugün öğle saatlerinde Sirkeci durağına yakın bir noktada sefer halindeyken raydan çıkmıştı. Raydan çıkan tramvay belediye yetkililerinin incelemesi ve Metro İstanbul ekiplerinin çalışmaları sonucu raya tekrar oturtulmuş, seferler de normale dönmüştü. Öğleden sonra aynı bölgede bir tramvayın yeniden raydan çıkması ray hattının Sirkeci'deki bölümünde kapsamlı çalışma başlatılıp seferlerin tek ray üzerinden, gecikmeli olarak devam etmesine neden olmuştu.

Sultanahmet ve Eminönü durakları arasındaki ray hattının her iki yöne giden tramvaylar tarafından sırayla, dolayısıyla gecikmeli olarak kullanılması akşam saatlerinde işlerinden evlerine ve takımlarının UEFA Avrupa Ligi'ndeki rakibi Olympiakos ile Vodafone Arena Stadı'nda oynanacak olan maçı izlemek için stada ulaşmak isteyen Beşiktaş taraftarını etkiledi.

Özellikle Fatih ilçesinden gelen ve tramvay hattını kullanarak her zamanki gibi stada ulaşmayı planlayan Beşiktaşlılar, Gülhane durağına geldiklerinde büyük bir kalabalıkla karşılaştı.

Ray hattının bir bölümünün her iki yöne giden tramvaylar tarafından ortak kullanılması seferlerin aksamasına, kalabalığın da giderek artmasına neden oldu. Gülhane'den Kabataş'a ulaşmak için uzun süre tramvay bekleyen taraftarların bir bölümü, zaten dolu gelen tramvaylara binemeyince çareyi yolun bir bölümünü yürüyerek kat etmekte buldu. Sabırsızlıkla stada ulaşmak isteyen taraftarların bazıları tezahüratlar eşliğinde yürürken, bazı taraftarlar da tramvay vagonlarını ağzına kadar doldurarak, yine tezahüratlar eşliğinde yolculuk yaptı. Kimi taraftarlar maça yetişmek için koşar adım gitti, kimi taraftarlar maça geç kaldı.

Akşam saatlerinde evlerine gitmek isteyen vatandaşların ve maça yetişmeye çalışan Beşiktaşlı taraftarların tramvay çilesi saatin ilerlemesi ve tramvay durağındaki yolcuların azalmasıyla son buldu.

Güncellenme Tarihi : 17.3.2017 00:38

İLGİLİ HABERLER