Asayiş
  • 17.1.2017 09:16

Reina saldırganı terörist işte böyle yakalandı!

Reina'da yılbaşı gecesi katliam yapan Özbek asıllı DEAŞ'lı terörist Abdulkadir Masharipov İstanbul Esenyurt’ta lüks bir siteye düzenlenen operasyonla yakalandı. Terörist yakalandığında yanında 4 yaşındaki oğlu, Kırgız arkadaşı ve 3 kadın vardı. Polisin eve girdiği anda teröristin yatağın yanına saklanmaya çalıştığı, kısa süreli bir arbede yaşandığı öğrenildi. İşte Reina saldırganı teröriste yönelik operasyonun tüm detayları...

SON DAKİKA: Yılbaşı gecesi Reina'da katliam yapan terörist dün gece yakalandı... Reina'da 39 kişiyi katleden Özbek asıllı Abdülgadir Masharipov, İstanbul Esenyurt'ta lüks bir sitede düzenlenen operasyonda sağ olarak ele geçirildi. Teröristle birlikte 1'i Kırgız asıllı erkek, 3'ü kadın 5 kişi gözaltına alındı. Terörist yakalandığında yanında 4 yaşındaki oğlu da vardı. İstanbul polisi Reina'ya saldıran teröristi yakalamak için bin kişilik özel ekip kurdu, 100 bin saatlik görüntüler incelendi, terör örgütüne ait uyuyan hücreler deşifre edildi. İşte Reina'daki teröristin yakalanmasına ilişkin tüm detaylar...

SAKLANDIĞI EV BELİRLENDİ

Büyük gizlilik içinde yürütülen operasyon İstanbul Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele ve İstihbarat Şubesi tarafından gerçekleştirildi. Terör ve istihbarat timleri teröristin Esenyurt'ta saklandığı evi belirleyince düğmeye basıldı. Dün saat 23.00 sıralarında yapılan baskında terörist Abdülgadir Masharipov saklandığı evde oğluyla birlikte yakalanarak etkisiz hale getirildi.

4 YAŞINDAKİ OĞLUYLA KAÇMIŞTI

DEAŞ'lı terörist, Reina katliamı sonrası Zeytinburnu'nunda ailesiyle kaldığı eve giderek 4 yaşındaki oğlunu da yayına alıp kayıplara karışmıştı. Teröristin izini süren polisler Zeytinburnu ve İzmir'de birçok operasyon düzenlemiş ve çok sayıda kişi gözaltına alınmıştı.



Reina'ya saldıran teröristin yanındaki Kırgız uyruklu arkadaşı gözaltında.

1 ERKEK, 3 KADIN...

İstanbul Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Ekipleri, Ortaköy saldırganının Esenyurt'ta bir adreste saklandığını belirledi. Söz konusu adrese düzenlenen operasyonda şüpheli Abdülgadir Masharipov ile 1'i Kırgız asıllı erkek, 3'ü kadın 5 kişi gözaltına alındı. Operasyonda yakalanan kadınların Senegal uyruklu Dina A. (27), Somali uyruklu Aysha M. (27) ve Mısır uyruklu Tene Trare (26) olduğu öğrenildi. Teröristin yanında birlikte kaçtığı 4 yaşındaki oğlu da vardı. Abdülgadir Masharipov'un yakalanmasıyla çökertilen terör örgütü DEAŞ hücresinin, alışveriş ve yer değiştirmede dikkat çekmemek için siyahi kadınları kullandığı tespit edildi.

Reina saldırganı terörist böyle yakalandı Yatak detayı...

REİNA KATLİAMCISI YATAĞIN ALTINA GİRMEYE ÇALIŞTI

İstanbul Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Ekipleri tarafından Ortaköy'deki gece kulübü saldırganının yakalanması için yürütülen operasyonun ayrıntıları ortaya çıktı. Terörist Masharipov'un yakalanması için art arda operasyonlar düzenlendi. İHA'nın haberine göre Reina saldırganının Abdulkadir Masharipov’un gözaltına alınmamak için özel harekat polislerine direnmeye çalıştığı iddia edildi.

ATV'nin haberine göre teröristin polis ekipleri gelince 2+1 evin yatak odasındaki yatağın yanına saklanmaya çalıştığı belirtiliyor. Bu sırada kısa süreli bir arbede yaşandı ve terörist gözaltına alındı.

Reina saldırganı terörist böyle yakalandı Yatak detayı...

Güncellenme Tarihi : 17.1.2017 09:29

İLGİLİ HABERLER