Asayiş
  • 21.6.2018 11:58

Reza Zarrab'ın olay görüntüsü ortaya çıktı

Reza Zarrab'ın koltuk değnekli olay görüntüsü ortaya çıktı

ABD'de, Türkiye'ye yönelik başlatılan kumpas davasında sözde şahitlik yapan Reza Zarrab, New York sokaklarında koltuk değnekleriyle görüntülendi.

ABD’de “Zarrab davası” olarak başlayıp, Türkiye'ye yönelik kumpas davasına dönüşen davada, İran asıllı işadamı Reza Zarrab Atilla ve Türkiye aleyhine ifade vermişti. Atilla'nın hapis cezası aldığı dava sonrası Zarrab ortalıktan kaybolmuştu. Hukuki statüsü de belli olan Zarrab'ın artık New York’ta “tutuklu tanık” statüsüne alınarak ABD Federal Cezaevleri Bürosu’nun gözetimi altında tutulduğu belirtilirken bomba bir görüntü objektiflere yansıdı. New York’ta mahkeme yakınlarında çekilen bu fotoğrafın Zarrab'a ait olduğu iddia edildi.

ADRESİ BELLİ OLMAYAN EVLERDE KALIYORLAR:

Sözcü'nün haberine göre, ABD’deki uygulama çerçevesinde “tanıklık” yapacak olan tutuklular, can güvenliklerinin korunması adına ABD Federal Cezaevleri Bürosu’na bağlı hapishanelerde diğer tutuklu ve hükümlülerle birlikte tutulmuyorlar. “Tutuklu tanıklar”, Cezaevi bürosu gözetiminde, adresi açıklanmayan evlerde, farklı isimlerde ikamet ettiriliyorlar.

HAPİSHANEYE DÖNECEK Mİ?

Tutuklu tanıklar, mahkemeye verecekleri ifadeler sona erinceye ya da can güvenliklerine yönelik tehlikenin ortadan kalktığına inanılınca, cezalarının geri kalanını çekmek üzere, yine yeni kimlikler altında, normal hapishanelere gönderiliyorlar.

İFADE VERMEYE DEVAM EDİYOR

“Tutuklu tanık” statüsünden yararlanan Zarrab da, kaldığı adresi açıklanmayan güvenli evden, ABD Federal Cezaevleri Bürosu güvenlik görevlileri tarafından ihtiyaç olduğunda, ifadesi alınmak üzere ilgili savcılığa getiriliyor.

New York’ta mahkeme yakınlarında çekilen bu fotoğrafta da Zarrab’ın yanında bir güvenlik görevlisi yer alıyor. Zarrab’ın ise koltuk değnekleri ile yürüdüğü görülüyor.

İFADE VERİRKEN İYİYDİ

Zarrab, Aralık ayında New York Güney Bölge Federal Bölge Mahkemesi’nde yaklaşık bir hafta boyunca Hakan Atilla aleyhine tanıklık etmişti.

Güncellenme Tarihi : 21.6.2018 12:02

İLGİLİ HABERLER