Asayiş
  • 27.10.2016 15:03

Sahte vücut geliştirme ilacı operasyonu

Tuzla’daki bir plazada 2 daire kiralayan şüpheliler, dairelerden birini sahte vücut geliştirme ilac imalathanesine çevirdi, diğerini ise depo olarak kullanıyordu. Polisin plazaya yaptığı baskında, 4 kişi yakalandı.

İstanbul Emniyet Müdürlüğü Güvenlik Şube Müdürlüğü ekipleri, bir ihbar üzerine harekete geçerek vücut geliştirme sporcularının kullandığı yağ yakma ve kas geliştirme ilaçlarının sahtesini üreten bir şebekeye yönelik teknik ve fiziki takip başlattı. Polis ekipleri şüphelilerin Tuzla’da bir plazada 2 ayrı daire kiralayarak birini imalathane diğerini ise depo olarak kullandıklarını tespit etti. Güvenlik Şube Müdürlüğü ekipleri, yaptıkları operasyonda 4 şüpheliyi yakalayarak gözaltına aldı. Ekipler yaptığı aramalarda farklı türlerde kimyasal ürünler, şişeleme ve paketleme makineleri, ilaç kutuları, ilaç yapımında kullanılan kimyasal malzemeler ele geçirdi.


 

80-200 LİRAYA SATIYORLAR

Şüpheliler sağlık kontrolünden geçirildikten sonra Güvenlik Şube Müdürlüğü’ne getirildi. Şüpheli 4 kişi emniyetteki sorgulamalarında ürettikleri vücut geliştirmeilaçlarını, internet ve sosyal medya üzerinden tanesinin 80 lira ile 200 lira arasında sattıklarını itiraf ettikleri öğrenildi.

Ele geçirilen vücut geliştirme ve yağ yakma ilaçları incelenmek üzere Sağlık Bakanlığı laboratuarlarına gönderildi. Şüpheli 4 kişi emniyetteki işlemlerinin ardından Kartal’da bulunan AnadoluAdalet Sarayı’na sevk edildi.

OPERASYON POLİS KAMERASINDA

Güvenlik Şube Müdürlüğü ekiplerinin yaptığı operasyonlar polis kameraları tarafından saniye saniye görüntülendi. Yapılan operasyonda polis ekiplerinin şüphelilerin ev, imalathane, depo ve araçlarında yapılan aramalar görüntülere yansıdı. Ele geçirilen tüm malzemeler polis ekipleri tarafından Vatan Caddesi’nde bulunan emniyet müdürlüğünde sergilendi.

Güncellenme Tarihi : 27.10.2016 15:04

İLGİLİ HABERLER