Asayiş
  • 24.2.2018 01:13

Sakarya’da rehine operasyonu

Sakarya’nın Adapazarı ilçesinde uyuşturucu bağımlısı olduğu iddia edilen bir kişi girdiği özel bir dil eğitim kurumunda 5 kişiyi rehin aldı. Şahıs kısa süre içerisinde olay yerine gelen polis ekiplerince etkisiz hale getirilerek gözaltına alındı.

Edinilen bilgilere göre, Sakarya’nın Adapazarı ilçesi Çark Caddesi üzerinde bulunan bir özel dil okulunda dehşet dolu anlar yaşandı. Uyuşturucunun etkisi altında kaldığı iddia edilen ve ismi henüz öğrenilemeyen bir kişi, dil okulundaki sınıfa girerek 5 kişiyi rehin aldı. Sınıfta bulunan bir kısım öğrenci kaçarak durumu polis ekiplerine bildirdi. Konunun bildirilmesi üzerine olay yerine Özel Harekat Polisi başta olmak üzere çok sayıda polis ekibi sevk edildi. Polislerin geldiğini gören şüpheli havaya 2 el ateş ederek polisleri uzaklaştırmak istedi. O esnada ekiplerce yapılan operasyon sonucu şahıs etkisiz hale getirilerek Terörle Mücadele Şube Müdürlüğüne götürüldü.
Konuyla ilgili inceleme sürüyor.

Rehine olayıyla ilgili emniyet müdüründen açıklama

Sakarya'nın Adapazarı ilçesindeki özel bir dershaneye giren bir şahsın, 8 kişiyi rehin alması sonrasında Sakarya İl Emniyet Müdürü Fatih Kaya olay yerine gelerek yaptığı açıklamada, "Şahıs şu an gözaltında ve emniyetteki işlemleri devam etmektedir" dedi.

Sakarya’nın Adapazarı ilçesi Çark Caddesi üzerinde bulunan bir özel dil okuluna giren bir kişi, 8 kişiyi rehin almış, olay yerine sevk edilen çok sayıda polis ekiplerince etkisiz hale getirilerek gözaltına alınmıştı. Yaşanan olay sonrası Sakarya İl Emniyet Müdürü Fatih Kaya olay yerine gelerek incelemelerde bulundu. Daha sonra açıklama yapan Kaya, "Şüpheli şahıs içeride 8 kişiyi rehin almış. Bulundurma ruhsatlı 9 mm çapındaki tabancısıyla.

Arkadaşlarımız anında yeterli ve yerinde bir müdahale ile sahsı etkisiz hale getirdiler. Sadece dershanenin camı kırık. Olay anında 5-6 el ateş etmiş. Yaralamadan dolayı sabıkası var. 50 yaşında ve fırıncıdır kendisi. Şahsın psikolojik tedavi görüp görmediğini araştıracağız. Başka birimlerle veya kişilerle araştırma yapılıp yapılmadığını araştıracağız olup bitecek. Hiç yaralımız yok. Şahıs şu an gözaltında ve emniyetteki işlemleri devam etmektedir" dedi.

Güncellenme Tarihi : 23.2.2018 22:16

İLGİLİ HABERLER