Asayiş
  • 25.7.2016 00:08

SAT’çı suikastçıların imamı tutuklandı

Fethullahçı Terör Örgütü tarafından yeltenilen 15 Temmuz darbe girişimi sırasında Marmaris'te bulunan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a suikast için Marmaris'e giden SAT timlerinin imamı olduğu ortaya çıkan BDDK uzmanı Kemal Işıklı tutuklanarak cezaevine gönderildi.

BİLGİSAYARI SIFIRLAMAK İSTEDİ

SAT timlerinde görevli Ö.D.'nin İstanbul Terör ve Örgütlü Suçlar Bürosu'nca yürütülen soruşturma çerçevesinde itiraf içerikli ifadesi ve yer göstermesi üzerine Çekmeköy'deki evinde önceki gün kıskıvrak yakalanan Kemal Işıklı, kendisini almaya gelen İstanbul Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerine kapıyı 5 dakika geç açmıştı. Işıklı'nın bu sırada bilgisayarındaki bilgileri sıfırlamaya çalıştığı belirlendi. Bilgisayar incelemeye alındı.

2011'DE İMAM OLDU

Vatan'daki emniyet yerleşkesine getirilen BDDK'cı Işıklı, önemli itiraflarda bulundu. Paralel yapının imamı olduğunu kabul eden Işıklı, kendisine bağlı SAT komandoları ile ilgilenme görevi verildiğini söyledi. SAT personeli ile düzenli sohbet toplantıları yaptığını kabul eden Işıklı, yapı ile tanışmasının 1998 yılında Sabah Dershanesi'ne gidişi ile başladığını 2011 yılında da imam pozisyonuna yükseldiğini kendisine SAT'çı astsubayların bağlandığını kaydetti.

ACİL ÇAĞIRILDIM

15 Temmuz'dan bir süre önce tatilde olduğu Kayseri'den üstü olan imamdan gelen talimat üzerine İstanbul'a geldiğini, yine talimat üzerine SAT komandolarını tek tek evine davet ettiğini belirten Kemal Işıklı, üst abisinin tek tek görüştüğü SATçılara "Kemal diye birisi gelecek ne derse yapın" diye talimat verdiğini kaydetti. Bu talimatın darbede görev almaları talimatı olduğunu anlamadığını ileri sürdü.

TERÖR ÖRGÜTÜ VE DARBE

Fethullahçı Terör Örgütü üyesi olduğu belirtilen Kemal Işıklı'nın darbeye teşebbüs suçuna da karıştığı belirlenince tutuklanarak cezaevine atıldı. Kemal Işıklı'ya BDDK'daki işinden de el çektirildiği belirlendi.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'nın 15 Temmuz darbe girişimin FETÖ tarafından tezgahlandığını en net şekilde ortaya koyan bu bağlantı ile ilgili olay ile ilgili soruşturmayı derinleştirerek sürdürdüğü öğrenildi.

Güncellenme Tarihi : 25.7.2016 00:01

İLGİLİ HABERLER