Asayiş
  • 16.12.2017 09:42

Sefaköy'de 16 yaşındaki Emircan, çetelerin haraç savaşına kurban gitti

Halı saha maçı sonrası, mahallede silahlı çatışmanın ortasında kalarak hayatını kaybeden 16 yaşındaki Emircan’ın, esnafı haraca bağlamak isteyen ‘Demiroklar’ ve ‘Erenler’ adlı iki çetenin rant kavgasının kurbanı olduğu ortaya çıktı

İstanbul Sefaköy İnönü Mahallesi’nde önceki gece mahalledeki esnafı haraca bağlamak isteyen iki grubun rant kavgası, yoldan geçen otomobilde bulunan 16 yaşındaki Emircan Açıkgöz’ün canına mal oldu.

Gazete Habertürk'ten Müslim Sarıyar'ın haberine göre olayı soruşturan Küçükçekmece İlçe Emniyeti ile Organize ve Asayiş şube ekipleri çatışmanın fitilini salı gecesi İnönü Mahallesi Cengizhan Sokak’taki silahlı kavganın ateşlediğini belirledi. Kendilerine ‘Demiroklar’ diyen gruptan Emrah D. ile ‘Erenler’ olarak tanınan gruptan Adem D. ve Serkan K. gece yolda karşılaştı. Aralarında daha önceden düşmanlık bulunan şüphelilerden Emrah D. ve Adem D., Serkan K.’yı silahla yaralayarak kaçtı.

HER YERDE KURŞUN DELİĞİ

Kavganın ardından iki çetenin üyeleri, önceki gece 22.30’da tekrar karşı karşıya geldi. Uzun namlulu silahların da kullanıldığı çatışmada Emircan Açıkgöz’ün bulunduğu araca çok sayıda mermi isabet etti. Vücuduna isabet eden 5 kurşunla ağır yaralanan Emircan, hastanede hayatını kaybetti. Polisin olay yerinde yaptığı incelemede 2 tabanca, 100 farklı çaplarda kovan, 6 Kalaşnikof mermisi kovanı bulundu. Ayrıca 9 araca, 2 ev ve 1 işyerine mermi isabet ettiği belirlendi. Polis, ‘Demiroklar’ çetesi üyelerinin adreslerine gece eşzamanlı operasyonlar düzenledi. Murat A. (31), Mustafa U. (20), Etem U. (42), Tugay G. (23), Emrah D. (28) ve Yakup D. gözaltına alındı.

ÇİĞ KÖFTE YEMEYE ÇIKMIŞTI

Çatışmanın ortasında kalarak hayatını kaybeden Hadımköy Ticaret Lisesi 10’uncu sınıf öğrencisi olan Emircan’ın, halı saha maçından eve döndükten sonra iki arkadaşıyla çiğ köfte yemek üzere dışarı çıktığı öğrenildi. Cadde üzerindeki çiğ köftecinin önünde kurşunlara hedef olan Emircan’ın can verdiği olayda iki arkadaşının yara almadan kurtulduğu anlaşıldı.

‘CANIM YANIYOR’

Tek çocuğunun cansız bedenini Adli Tıp’tan alan servis şoförü baba Hacı Açıkgöz gözyaşları içinde “Canım yanıyor, evladım gitti. Bu nasıl bir düzen, herkesin elinde silah istediği yerde sıkıyor. Bunun hesabını kim verecek” diyerek isyan etti.

HAYALİ FUTBLCU OLMAKTI

Karagümrük Spor Kulubü altyapısında futbol oynayan Emircan arkadaşlarına “Hayalimi gerçekleştireceğim büyük futbolcu olacağım. Annemi babamı güzel yaşatacağım” diyordu. Emircan’ın halı sahada futbol oynarken görüntüleri de ortaya çıktı. Görüntülerde gol atan Emircan, sevincini arkadaşlarıyla paylaşıyor.

Güncellenme Tarihi : 16.12.2017 10:16

İLGİLİ HABERLER