Asayiş
  • 21.9.2017 18:08

Şehit oğlunun katillerini İHA'lar takip etti, JÖH'ler öldürdü

Trabzonlu şehit babası Davut Durmaz, Tunceli'nin Nazimiye ilçesinde 22 Ağustos 2016 tarihinde PKK'lı teröristler tarafından şehit edilen oğlu Jandarma Uzman Çavuş Murat Durmaz’ın katillerinin öldürülerek intikamının alındığını hacdan Trabzon'a döneceği gün öğrendi.

Hac görevini tamamlayarak kutsal topraklardan dün gece Trabzon’daki evine dönen şehit babası Davut Durmaz, evladının kanının yerde kalmadığını öğrenmenin en büyük dileği olduğunu belirterek, kutsal topraklarda aldığı bu haberle büyük sevinç yaşadığını söyledi. Hacda şehit oğlu, tüm şehitler ve aileleri için dualar ettiğini belirten baba Durmaz, “Çocuğumuzun şehadetinin üzerinden 1 yıl 1 ay geçti. Evladımızı katledenlerin kanının yerde kalmaması en büyük dileğimizdi. Bu meselenin arkası yedi düvele dayanır. Bu yedi düvelin buradaki piyonları ile mücadeleyi bırakmayacağız. Bu mücadeleden de Türkiye Cumhuriyeti devletinin güvenlik unsurları, milletiyle hepsi el ele, gönül gönüle galip çıkmak zorundalar. Güçlü, birlik ve beraberlik içinde olmalıdır. Bu mücadelede yer alarak şehit olan benim evladım gibi diğer askerlerimizin ruhu şad olsun” dedi.

Türkiye’nin terörle mücadelede kullandığı Silahlı İnsansız Hava Araçları (SİHA) ve İHA'ların kullanılmasını istemeyenlerin olduğunu kaydeden Durmaz, “Ülkemizin teknolojide geri kalmasını isteyen yedi düvelin piyonları her kim ise, senin ülkenin teknolojik gelişmelerinin hiçbirisinde geri kalmamalıdır, ileri gitmelidir. Yeryüzündeki devletlerin birçoğunun kıtalararası füze taşırken, barış diye yırtınırken, 'Füze mi barışı koruyor yoksa barış mı füzeyi koruyor' cümlesine kafalarını, beyinlerini vererek iyi düşünsünler. İHA’larla, SİHA’larla terörle mücadeleyi tam olarak destekliyorum” diye konuştu.

Baba Durmaz, oğlunu şehit edenlerin katledildiği haberini kutsal topraklarda öğrendiğini ancak yetkililer tarafından bu konuyla ilgili herhangi bir bilginin kendisine ulaşmadığını sözlerine ekledi.

Şehidin ağabeyi Osman Durmaz da kardeşini şehit edenlerin imha edildiği haberini arkadaşlarından duyduğunu belirterek, “Bana bir arkadaşım haber verdi. Babamın hacıdan geldiği gün öğrendim. İki mutluluğu bir anda yaşadık. Devletimizin İHA’ların, SİHA’ların terörle mücadelesine de tam destek veriyoruz. İnşallah bu cihazları daha da geliştiririz” ifadelerini kullandı.

Tunceli’de İnsansız Hava Aracı’nın (İHA) takip ettiği, Jandarma Özel Harekat Timi'nin ölü olarak ele geçirdiği “Amed” kod adlı Bayram Yılmaz isimli teröristin Nazımiye ilçesi ve Ovacık kontrol noktasında 2 şehit verilen hain saldırıların faillerinden olduğu belirlenmişti. Ölü ele geçirilen teröristin 22 Ağustos 2016 tarihinde Nazımiye ilçesinde Emniyet Amirliği ve İlçe Jandarma Komutanlığına düzenlenen saldırıda yer aldığı ortaya çıkmıştı. Hain saldırıda Trabzonlu 25 yaşındaki Uzman Çavuş Murat Durmaz ve İzmirli 27 yaşındaki Polis Memuru Kağan Kılıç şehit olmuştu.

Bekir Koca - Ozan Köse


 

Güncellenme Tarihi : 21.9.2017 17:10

İLGİLİ HABERLER