Asayiş
  • 3.9.2015 22:01

Şehitlerimiz son yolculuğuna uğurlandı

Mardin’in Dargeçit ilçesinde, PKK’lı teröristlerce zırhlı polis aracının geçişi sırasında mayın patlatılması sonucu şehit düşen emniyet amiri İbrahim Halil Aksoy, polis memurları Akif Hatunoğlu, Mehmet Hüseyin Balta ve Ahmet Akalın'ın için cenaze töreni düzenlendi. Mardin Emniyet Müdürlüğü bahçesindeki törene, Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık, Mardin milletvekili Orhan Miroğlu, Emniyet Genel Müdürü Celalettin Lekesiz, Jandarma Genel Komutanı Galip Mendi, 7. Kolordu Komutanı İbrahim Yılmaz, İl Valisi Ömer Faruk Koçak, Diyarbakır Valisi Hüseyin Aksoy, İl Emniyet Müdürü Lütfullah Uğur Pekcan, askeri erkan, şehidin yakınları, silah arkadaşları ve çok sayıda vatandaş katıldı. 

Tören, şehitlerin özgeçmişinin okunmasıyla başladı. Daha sonra konuşan İl Emniyet Müdürü Lütfullah Uğur, Dargeçit ilçesindeki yangın ihbarına giden emniyet amiri İbrahim Halil Aksoy ve ekibinin olay yerine yakın mesafede yere döşenen patlayıcının infilak ettirilmesi sonucu şehit olduklarını anımsatarak şunları söyledi:
“Bir okul yakmıştı hainler ülkenin geleceğiydi yanan okul. Duramadı İbrahim Halil Aksoy amir, ekibi topladı ve olay yerine geçti. Hain pusu onları yakaladı. 4 memleket sevdalısı yürüdüler rablerine hainler şunları iyi bilir sırada çok memleket sevdalısı vardır. Şehadet şerbetini su gibi içecek nice memleket sevdalıları sırada beklemektedir. Tarih sizin gibi hainleri değil kahramanlıkları yazdı ve yazacaktır. Bizim kanlarımızla gelecek nesillere kalacaktır. Terörden medet uman zihniyetin milletimizin sağduyusu ve devletimizin kararlılığı ile hüsrana olunca kaçınılmazdır.”

Konuşma sırasında şehit yakınlarının ayakta durmakta güçlü çektiği görüldü. Fenalık geçiren şehit yakınlarına 112 ekipleri müdahale etti. Bazı şehit yakınlarını ise tabutlara sarılarak ağıtlar yakması yürekleri dağladı. Daha sonra şehitler için dualar okunurken cenazeler, omuzlara alınarak protokol ve yüzlerce kişinin katıldığı yürüyüşle Valilik önüne kadar götürüldü. Bayrakların açıldığı ve “Kahrolsun PKK”, “Şehitler ölmez, vatan bölünmez” şeklinde sloganların atıldığı yürüyüşün ardından, ambulanslara konulan cenazelerden 3’ü havaalanına, biri ise Diyarbakır’a uğurlandı.  

BURAK EMEK - MEHMET SALİH KESKİN

Mardin’de şehit polislere son görev mardin,Şehit polisler

Güncellenme Tarihi : 18.3.2016 18:35

İLGİLİ HABERLER