Asayiş
  • 3.5.2016 16:20

Şemdinli'de büyük operasyon

Şırnak kent merkezinde uygulanan sokağa çıkma yasağı ile birlikte başlayan operasyonlar devam ederken, Bahçelievler ve Yeni Mahalle'de gece başlayan patlama ve silah sesleri halen devam ediyor. PKK'lıların patlayıcı tuzakladığı evler ise tank atışları ile imha ediliyor.

Şemdinli'de büyük operasyon

ŞIRNAK'TA ÇATIŞMA KAMERADA

Kazılan hendeklerin kapatılması, barikatların kaldırılması ve PKK'lıların etkisiz hale getirilmesi amacıyla 14 Mart günü merkezde geçerli olmak üzere ilan edilen sokağa çıkma yasağı ile birlikte başlayan Şehit Jandarma Üsteğmen Mehmet Çiftçi Operasyonu sürüyor.

DUMANLAR YÜKSELİYOR

Yasağın sürdüğü kent merkezindeki Bahçelievler ve Yeni Mahalle'de dün akşam başlayan patlama ve silah sesleri bugün sabah saatlerinden itibaren devam ediyor. PKK'lılar ile güvenlik güçleri arasında yaşanan yoğun çatışmalar sonrası mahallelerden yoğun dumanlar yükseliyor.

Kent merkezinin yüzde 80'i patlayıcı ve PKK'lılardan temizlenirken, İsmetpaşa, Yeni ve Bahçelievler mahallelerinde güvenlik güçleri ile PKK'lılar arasında sık sık sıcak temas sağlanıyor. Devam eden operasyonlarda bugüne kadar 291 PKK'lı etkisiz hale getirildi ve 850 el yapımı patlayıcı imha edildi.

ŞEMDİNLİ'DE BÜYÜK OPERASYON

Hakkari'nin Şemdinli İlçesi Ortaklar Köyü'ndeki Ortaklar Karakolu'na bağlı Hapuşt Tepe Üs bölgesinde 2 askerin teröristlerce şehit edilmesinden sonra bölgede hava destekli geniş çaplı operasyon başlatıldı. Kobra helikopterler belirlenen hedefleri vururken, Sikorsky helikopterlerle çeşitli noktalara özel birlikler indirildi.

2 ASKERİMİZ ŞEHİT OLDU

Bir grup PKK'lı teröristin dün akşam saatlerinde Şemdinli İlçesi Ortaklar Karakolu Hapuşt Tepe üs bölgesine uzun namlulu silahlarla saldırmasından sonra çıkan çatışmada Piyade Onbaşı Muttalip Soylu ve Piyade Er Ayhan Erdoğan şehit oldu. Teröristlerin dağlık alana kaçması üzerine de bölgeye hava destekli operasyon yapıldı.

ÖZEL BİRLİKLER İNDİRİLDİ

Dün akşam saatlerinde başlayan operasyon bugün de sürdü. Dün akşam saatlerinde Şemdinli ilçesi üzerinden geçen savaş uçaklarının Kuzey Irak'ta PKK kamplarını bulunduğu Basyan, Hakurk, Kanireş ve Gare bölgelerine doğru yöneldiği görülürken, Şemdinli'nin Derecik, Umurlu, Aktütün, Yeşilova, Alan ve Tekeli Karakolları ve üs bölgelerinde ise sabah saatlerinden itibaren yoğun hareketlilik yaşandı. Belirlenen PKK hedefleri top atışları ve kobra hekipterlerle vurulurken, sikorsky helikopterler ise Şemdinli çevresindeki bazı tepelere özel birlikler indirdi.

14 TERÖRİST ÖLDÜRÜLDÜ

Genelkurmay Başkanlığı'ndan yapılan açıklamada, Mardin Nusaybin'de devam eden operasyonda altı bölücü terör örgütü mensubu teröristin etkisiz hale getirildiği belirtildi. Operasyonda toplam etkisiz hale getirilen terörist sayısı 324 oldu. 10 el yapımı patlayıcı imha edilen operasyonda, toplam imha edilen el yapımı patlayıcı sayısı 750 oldu.

Şırnak'ta devam eden operasyonda yedi bölücü terör örgütü mensubu terörist etkisiz hale getirilirken, bir bölücü terör örgütü mensubu terörist sağ olarak yakalandı. Operasyonda toplam 296 terörist etkisiz hale getirildi. Dört el yapımı patlayıcının imha edildiği operasyonda, toplam 847 el yapımı patlayıcı imha edildi.

Hakkari Çukurca'da icra edilen operasyonda bir bölücü terör örgütü mensubu terörist etkisiz hale getirildi.

BİKSİ ELE GEÇİRİLDİ

Bingöl merkez Ortaçanak'ta icra edilen operasyonda bir Biksi makineli tüfeği, bir LMGK (uzun namlulu, çatal ayaklı Kaleşnikof), dört Kaleşnikof piyade tüfeği, bir RPG-7 roketatar, bir av tüfeği, iki el bombası, 44 RPG-7 roketatar mühimmatı, 46 RPG-7 roketatar sevk fişeği, bir Kaleşnikof piyade tüfeği şarjörü, bir Yaesu marka büyük telsiz, iki lazermetreli dürbün, 15 kütüklük ve bir uyku tulumu ele geçirildi.

ANTİPERSONEL MAYIN BULUNDU

Hakkari Şemdinli'de icra edilen iki ayrı operasyonda yedi adet AK-47 Kaleşnikof piyade tüfeği, 497 adet Kaleşnikof piyade tüfeği fişeği, bir adet RPG-7 roketatar, bir adet işaret tabancası, bir adet antipersonel mayın, beş adet 60 mm'lik havan mühimmatı ve 111 adet Biksi makineli tüfek fişeği ele geçirildi.

Hakkari Derecik'te araziye gömülü vaziyette bir adet el yapımı patlayıcı (iki adet mutfak tüpü, beş kg'lık teneke içerisinde Tnt-rdx ve fünyeli düzenek) bulunarak imha edildi.

Antalya Kumluca'da yabancı uyruklu üç DAEŞ mensubu terörist yakalanarak gözaltına alındı.

Güncellenme Tarihi : 14.5.2016 19:08

İLGİLİ HABERLER