Asayiş
  • 23.9.2014 20:27

Şiddetli fırtına hayatı olumsuz etkiledi

BİLECİK'te şiddetli rüzgar, çok sayıda binanın çatısını uçurdu, direk ve ağaçları devirdi. 2 kişinin hafif yaralanmasına neden oldu. Öğleden sonra başlayan şiddetli rüzgar Bilecik kent merkezinde olumsuz etki yarattı. Balahatun Anaokulu ile çok sayıda binanın çatıları uçtu. Çatılardan düşen parçalar yolda yürümekte olan 2 kişinin hafif yaralanmasına neden oldu. Bahçelievler, Hürriyet ve İsmetpaşa mahallerinde park halinde duran araçlarda maddi hasar oluşturan rüzgar nedeniyle bazı semtlerde elektrik direkleri ile ağaçlar devrildi.


KIRKLARELİ ve Tekirdağ’ın Çorlu İlçesi’nde etkili olan şiddetli rüzgar ve sağanak yağmur günlük yaşamı olumsuz etkiledi. Ağaçlar devrilirken, cadde ve sokaklar göle döndü.

Tekirdağ’ın Çorlu İlçesi’nde saatte 70 kilometre hıza ulaşan şiddetli rüzgar çatıları uçurdu, ağaçları devirdi. Şiddetli rüzgar öğleden sonra aniden çıktı. Çok sayıda ağaç ve çöp konteyneri rüzgarla devrildi. Bir işyerinin çatısının bir bölümü ile çok sayıda çatı hasar gördü. Şiddetli rüzgar nedeniyle kısa süreli elektrik kesintileri yaşanırken, devrilen ağaçlar Çorlu Belediye Başkanlığı ekipleri tarafından yoldan kaldırıldı.

KIRKLARELİ’NDE AĞAÇLAR DEVRİLDİ

Kırklareli’de etkili olan sağanak yağmur ve şiddetli rüzgar nedeniyle çok sayıda ağaç devrildi. Metrekareye 14 kilogram yağış düşerken, meteoroloji verilerine göre 20 dakika süren sağanak yağmur ve saate 70 kilometreyi bulan şiddetli rüzgar günlük yaşamı olumsuz etkiledi.

Polis ve belediye ekipleri, devrilen ağaçların yoldan kaldırılmasını sağlarken, sürücülerin ve vatandaşların dikkatli olmaları istendi.

Edirne’de öğleden sonra etkili şiddetli rüzgar nedeniyle Trakya Üniversitesi Balkan Yerleşkesi’ndeki Kız Öğrenci Yurdu ve Fen Edebiyat Fakültesi'nin çatıları uçtu. Çatı parçalarının binaların arka kısmında boş araziye düşmesi nedeniyle yaralanan olmazken, hasar meydana geldi. Kent merkezinde de şiddetli rüzgar nedeniyle bazı ağaçlar devrildi. Edirne Belediyesi’ne bağlı ekipler, yollara devrilen ağaçları kısa sürede temizleyerek yoldan kaldırdı.

Güncellenme Tarihi : 19.3.2016 01:35

İLGİLİ HABERLER