Asayiş
  • 22.6.2017 10:48

Siirt ve Bitlis'ten acı haber: 3 şehit

Bitlis'ten acı haber! 2 asker şehit oldu

Bitlis'in Tatvan İlçesi kırsalında güvenlik güçleri ile PKK'lı teröristler arasında çıkan çatışmada 3 asker yaralandı. Yaralı askerlerden 2'si kaldırıldıkları Bitlis-Tatvan Devlet Hastanesi'nde tüm müdahalelere rağmen şehit oldu

Bitlis'in Tatvan İlçesi Anadere bölgesinde operasyonda olan askerler bugün sabaha karşı bir grup PKK'lı teröristle karşılaştı. Çıkan çatışmada 3 asker yaralandı. Yaralı askerler, bölgeden alınarak Bitlis-Tatvan Devlet Hastanesi'nde tedaviye alındı. Ancak yaralı askerlerden 2'si yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayarak şehit olurken, diğer askerin tedavisinin sürdüğü belirtildi. Bölgede PKK'lı teröristlerin etkisiz hale getirilmesi için operasyonlar sürüyor.

Genelkurmay Başkanlığı'ndan çatışma ile ilgili yapılan açıklamada şöyle denildi:

"22 Haziran 2017 tarihinde Bitlis ili Tatvan ilçesi kırsalında bölücü terör örgütüne yönelik yürütülen operasyonda yaralanan ve hastanede tedavi altına alınan 2 kahraman silah arkadaşımız yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayarak şehit olmuştur. Operasyon esnasında yaralanan bir kahraman silah arkadaşımızın tedavisi kaldırıldığı Tatvan Devlet hastanesinde devam etmektedir. Bizleri derin bir acı ve üzüntüye boğan bu olayda hayatını kaybeden aziz şehitlerimize Allah´tan rahmet, şehitlerimizin değerli ailelerine, yakınlarına, Türk Silahlı Kuvvetleri mensupları ile Yüce Türk Milletine başsağlığı ve sabır, yaralanan kahraman silah arkadaşımıza acil şifalar dileriz."

1 KORUCU ŞEHİT OLDU

Siirt'in Eruh ilçesinde bir grup PKK'lı terörist tarafından güvenlik korucularına uzun namlulu silahlarla yapılan saldırıda, bir korucu şehit oldu. Geniş kapsamlı operasyon başlatılan bölgede sokağa çıkma yasağı ilan edildi.

Olay, 22.00 sıralarında, Eruh ilçesi Bilgili köyü kırsalında meydana geldi. Edinilen bilgilere göre, nöbet tutan güvenlik korucularına, bir grup PKK'lı terörist tarafından uzun namlulu silahlarla saldırı düzenlendi. Saldırıda, 1 korucu şehit oldu. Saldırının ardından geniş kapsamlı operasyon başlatılan bölgede, sokağa çıkma yasağı ilan edildi.

Eruh Kaymakamlığından yapılan açıklamada, "Söz konusu terör eylemini yapan bölücü örgüt mensuplarının Bilgili köyü sınırları içerisinde olabileceğinden yapılacak operasyonların sağlıklı bir şekilde yürütülebilmesi ve sivil vatandaşlarımızın zarar görmemesi için Kaymakamlığımızca Bilgili köyü mülki sınırlarının tamamını kapsayacak şekilde 22.06.2017 saat 01.00'dan 23.06.2017 saat 01.00'a kadar önleyici bir tedbir olarak sokağa çıkma yasağı ilan edilmiştir" denildi.

Mehmet Niyazi Deniz

Güncellenme Tarihi : 22.6.2017 10:52

İLGİLİ HABERLER