Asayiş
  • 28.7.2016 00:12

Siirt’te PKK’dan askere bombalı tuzak: Yaralılar var

PKK iki şehirde birden saldırdı: 5 şehit

Siirt'te PKK'lı teröristler askeri aracın geçişi sırasında karayoluna tuzakladıkları patlayıcı uzaktan kumanda ile infilak ettirdi. Patlamada üç asker şehit oldu. Çatışmanın yaşandığı bölgeye havadan ve karadan birlikler sevk edildi. Öte yandan Hakkari'nin Depin Polis kontrol noktasına PKK'lı teröristler tarafından bombalı araçla saldırı düzenlendi. Saldırıda yaralanan 13 polisten 2'si şehit oldu; 3'ü ayakta tedavi edildi.

Bugün saat 20.45 sıralarında Siirt-Erul İlçesi karayolunun 10’uncu kilometresindeki Çöplük mevkiinde PKK’lı teröristler, karayoluna tuzakladıkları patlayıcıyı askeri aracın geçişi sırasında uzaktan kumanda ile infilak ettirdi. Şiddetli patlamada araçta bulunan üç asker şehit oldu. Ardından ateş açan teröristlere askerlerinde karşılık vermesiyle çatışma yaşandı. Yaralılar için de bölgeye çok sayıda ambulans sevk edildi.

VALİLİK: 3 ASKER ŞEHİT OLDU

Siirt Valiliği, PKK’lı teröristlerin yola tuzakladığı patlayıcıyı askeri aracın geçişi sırasında uzaktan kumanda ile patlatarak yaptığı saldırıda 3 askerin şehit olduğunu açıkladı. Açıklamada şöyle denildi:
“27 Temmuz 2016 günü saat 20:45 sıralarında ilimiz Merkez Jandarma Karakol Komutanlığı sorumluluk alanında, yeni Eruh yolu üzerinde, Kayaboğaz Köyü yakınlarında askeri konvoyun geçişi esnasında Bölücü Terör Örgütü PKK Mensuplarınca önceden yola yerleştirilen El Yapımı Patlayıcının (EYP) patlatılması sonucu, 3 askeri personelimiz Şehit olmuştur. Olay yerine Jandarma Özel hareket ve olay yeri inceleme timleri sevk edilmiş, araştırma, soruşturma ve geniş çaplı operasyonel faaliyetler devam etmektedir. Hain ve alçakça yapılan saldırıda hayatını kaybeden aziz şehitlerimize Allah'tan rahmet, şehitlerimizin değerli ailelerine, yakınlarına, Türk Silahlı Kuvvetlerine ve Milletimize başsağlığı ve sabır, diliyoruz.” Yaralı askerin tedavisi Siirt Devlet Hastanesi’nde devam ediliyor. Bölgede saldırıdan sonra kaçan teröristleri etkisiz hale getirebilmek için başlatılan hava destekli operasyonlar da sürdürülüyor.

HAKKARİ’DE PKK BOMBALI ARAÇLA SALDIRDI: 2 ŞEHİT

Hakkari kent merkezine 7 kilometre uzaklıkta bulunan Depin Polis kontrol noktasına saat 22.30 sıralarında PKK’lı teröristler bombalı araçla saldırıda bulundu. Şiddetli patlamanın ardından teröristler, roketatar ve uzun namlulu silahlarla ateş açtı. Polislerin anında karşılık vermesi üzerine çatışma çıktı. Yaşanan patlama ve çıkan çatışmada 2’si ağır 13 polis yaralandı.

Ambulanslarla Hakkari Devlet Hastanesi’ne kaldırılan yaralı polislerden 1’nin ameliyata alındığı, 3’nün ise ayakta tedavi edildiği belirtildi. Bu arada bölgeye sevk edilen çok sayıda güvenlik güçleri PKK’lıları etkisiz hale getirmek için geniş kapsamlı operasyon başlattı.

Tedavi altındaki ağır yaralı iki polisin şehit olduğu haberi geldi.

Güncellenme Tarihi : 28.7.2016 02:16

İLGİLİ HABERLER