Asayiş
  • 24.7.2016 01:11

Sıkıyönetim komutanı Ankara’da yakalandı

Edinilen bilgilere göre, 15 Temmuz’da Fethullahçı Terör Örgütü tarafından gerçekleştirilen darbe girişiminde Afyonkarahisar’da sözde sıkıyönetim komutanı olarak atanacağı iddia edilen Albay Gümüş, bugün Ankara’da yakalanarak, sorgulanmak üzere Afyonkarahisar’a getirildi.  Albay Gümüş’ün sıkıyönetim komutanı olarak kente atanacağı zaman içerisinde Afyonkarahisar Valisi Aziz Yıldırım, milletvekili ve gazetecilerinde olduğu bir liste olduğu iddia edilirken, darbe girişimi başarı ile sonuçlanırsa bu kişileri tutuklamakla görevli olduğu iddia edildi.

“Darbeyi planlayanlardan mısınız?” sorusuna Albay Gümüş “Ben izindeydim” yanıtını verdi
Gözaltına alındıktan sonra sorgulanacağı Afyonkarahisar İl Emniyet Müdürlüğüne götürülmeden önce sağlık kontrolü için Afyonkarahisar Devlet Hastanesi acil servisine getirilen Albay Gümüş’e hastane giriş ve çıkışında gazetecilerin sorularına kısa cevaplarda verdi. Gazetecilerin “sıkıyönetim komutanı olduğunuz doğru mu?” sorusuna “hayır” yanıtını veren Albay Gümüş, “İnfaz listesinde kimler vardı, darbe planlayıcılarından olduğunuz doğru mu?” sorusuna ise "Ben izindeydim hiçbir bilgim yok" yanıtını verdi.

Darbe girişimcisi Albayı öfkeli kalabalıktan polis kurtardı 
Sağlık kontrolünden çıktığı sırada bazı vatandaşların büyük tepki gösterdiği Albay Gümüş’e bir vatandaş “şerefsiz, kaça sattınız vatanı adi köpekler” diye bağırdı. Vatandaşların linç etmek istediği Albay Gümüş’ün ensesine bir vatandaş vurarak tepkisini gösterirken, darbe girişimcisi Albay’ı öfkeli vatandaşların elinden yine polis kurtardı. Albay Gümüş’ü vatandaşların eline geçmeden araca bindiren polisler hızlıca hastaneden uzaklaştırdılar.

Darbe girişimcisi Albay Gümüş hastanenin ardından sorgulanmak üzere emniyete götürüldü.

Güncellenme Tarihi : 24.7.2016 01:52

İLGİLİ HABERLER