Asayiş
  • 1.7.2016 01:36

Şok görüntü!.. Kepçenin vurduğu yerden çıktı

Seferihisar ilçesinde, akıllara durgunluk veren bir olay yaşandı. Seferihisar Devlet Hastanesi’nin hemen alt tarafında bulunan moloz ile atık döküm alanı olarak kullanılan bölgede bazı hayvanların siyah torbalar içerisinde gömüldüğü ihbarını alan hayvan severler, hemen harekete geçti. Bölgeye gelen Anadolu Hayvan Hakları Derneği üyeleri, kepçeler yardımıyla bir çalışma başlattı.

KEPÇENİN VURDUĞU YERDEN HAYVAN CESEDİ ÇIKTI
Hayvan severler, kepçenin kazmasıyla şaşkına döndü. Bölgede, çok sayıda çukura gömülü halde kedi-köpek ölüsü buldu. Kedi ve köpeklerin siyah poşetlere gizlenerek gömüldüğü belirlenirken, hayvanların zehirlendiği öne sürüldü. Bölgede bilgisine başvurulan bazı vatandaşlar ise moloz yığınlarının altında daha fazla toplu hayvan mezarı olduğunu iddia etti.

Bunu yapanlar insan olamaz: Hayvan ölüleri bulundu!

HAYVAN SEVERLER TOPRAĞA UZANDI: "BİZİ DE GÖMÜN"
Öte yandan, gördükleri manzara karşısında şaşkına dönen bazı hayvan severler gözyaşlarına boğuldu. Bölgede toprak üzerine uzanan hayvan severler, "Bu meseleyi kökünden halletmek istiyorsanız bizi de gömün" diyerek yaşananlara isyan etti. Anadolu Hayvan Hakları Derneği Başkanı Muhammed Emin Aksel, olayın vahşi bir katliam olduğunu belirterek, "Uzun zamandır Seferihisar çevresinde hayvanların kaybolduğu bilgisini alıyorduk. Son olarak bu bölgede açık bir çukurda hayvan ölüleri olduğu bilgisi gelince araştırma yaptık. Konuyu yetkili mercilere ilettik onların incelemesi sonrası çok sayıda çukurda yüzlerce kedi ve köpek ölüsü olduğu ortaya çıktı. Yetkililer tarafından hayvanların zehirlenerek öldürüldüğü tespit edildi. Bu durumda bu hayvanların buraya gömülmesi başlı başına yasaya aykırı. Zira zehirlenerek ya da hastalıktan öldürülen hayvanların bioatık kamyonlarınca özel torbalarla toplanarak imha edilmesi gerekiyor. Bu bölge dere yatağı ve toprağa geçirgenlik fazla olduğu için yeraltı sularının da ciddi oranda etkilenmesi söz konusu. Ayrıca kazılan çukurlar yeterince derin olmadığı gibi hiç bir şekilde kireçlenme gibi bir çalışma da yapılmamış" dedi.
Seferihisarlı hayvan severlerden Birgül Sürük ise üç hayvanının kaybolduğunu iddia ederek, "Bu nasıl bir zihniyettir. İnsan bir cana nasıl kıyar. Hele bu can kimseye zararı olmayan bir can ise. Bunun adı vahşet, bunun adı katliamdır" dedi.

KİMİN GÖMDÜĞÜ BELLİ DEĞİL
Öte yandan, konunun hayvan severlerin yardımıyla yargıya taşınacağı bildirildi. Hayvanların kim veya kimler tarafından gömüldüğü ise şu ana kadar tespit edilemedi. Olay yerine intikal eden Seferihisar İlçe Emniyet Müdürlüğü, İl Halk Sağlığı Müdürlüğü ve Tarım İlçe Müdürlüğü ekipleri ise olayla ilgili soruşturma başlattı.
 

Güncellenme Tarihi : 1.7.2016 00:40

İLGİLİ HABERLER