Asayiş
  • 24.8.2016 11:05

İşte Cerablus operasyonunu yöneten komutan

Cerablus operasyonunda koordinasyonun Özel Kuvvetler Komutanı Zekai Aksakallı'da olduğu öğrenildi.

TSK'nın Müşterek Özel Görev Kuvveti bu sabah saat 04:00 itibariyle Suriye'nin Keklice ve Cerablus bölgesine hem havadan hem de karadan askeri harekat başlattı. Harekata koalisyon hava kuvvetleri de havadan destek veriyor.

OPERASYONUN BAŞINDA ZEKAİ PAŞA VAR

Yapılan bombardımanlar ve karadan ilerleyen özel kuvvetler yani bordo bereliler Suriye'nin kuzeyine girdi. Zırhlı kepçeler ile açılan barikatlar sonucu oluşturulan koridordan bölgeye giren bordo berelilerin başında ise Genelkurmay Özel Kuvvetler Komutanı Zekai Aksakallı'nın olduğu öğrenildi.

SICAK ÇATIŞMA YAŞANMADI

Aksakallı komutasındaki bordo bereli özel kuvvetler bölgede mevzi alırken, DAEŞ unsurları ile henüz sıcak bir çatışmanın yaşanmadığı öğrenildi.

KAHRAMAN ASKER ÖMER HALİSDEMİR'İ GÖREVLENDİRMİŞTİ

Özel Kuvvetler Komutanı Zekai Aksakallı 15 Temmuz darbe girişiminin kaderini değiştiren isimlerden biri olarak biliniyordu. Aksakallı, koruma astsubayı Ömer Halisdemir'e Özel Kuvvetler Karargahını ele geçirmek isteyen darbeci general Semih Terzi'yi öldürme görevi vermiş, Halisdemir de bu emri canı pahasına yerine getirerek darbenin kaderini gerçek anlamda değiştiren isim olmuştu.

Cerablus harekatına, piyade birlikleri (Mekanize ve havan unsurları dahil), tank ve topçu birlikleri (ÇNRA dahil), geçit açan, mayın temizleyen istihkam birlikleri, muhabere birlikleri, lojistik destek unsurları, hava kuvvetleri hava ve yer destek unsurları (İHA'lar dahil) katılıyor

Güncellenme Tarihi : 24.8.2016 11:05

İLGİLİ HABERLER