Asayiş
  • 30.7.2016 14:29

İşte Erdoğan'nın davaları geri çekmesinin perde arkası

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın, "Bir milat olarak, şu ana kadar şahsıma yapılan hakaretlere karşı açtığım davalarımı bir defaya mahsus geri çekiyorum" açıklamasının perde arkası ortaya çıktı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, dün akşam Cumhurbaşkanlığı Külliyesi içindeki Millet Kongre ve Kültür Merkezi Açılışı İle Şehitleri Anma Programı'nda açtığı hakaret davalarını geri çektiğini duyurmuştu. Erdoğan, "Özellikle son 3 yılda ardı ardına yaşadığımız pek çok olayın şifresi 15 Temmuz'da en vasat zihinlerin bile anlayabileceği şekilde çözülmüş, takke düşmüş kel görünmüştür. Geldiğimiz noktada eskiden şunu dedik, bunu söyledik demenin anlamı ve önemi yoktur. Bundan sonra önümüze bakma zamanıdır. Bir milat olarak, ben bu vesile ile şu ana kadar şahsıma her türlü saygısızlığı hakareti yapanları bir kereye mahsus davalarımı geri çekiyorum. Ülkemizin önündeki bu gerçeğe uygun davranacaklarına inanıyorum" demişti.

ÖNERİYİ TANRIKULU, BOZDAĞ'A İLETTİ

Erdoğan'ın davaları geri çekmesinin perde arkasında 15 Temmuz'daki kanlı darbe girişiminin en sıcak günlerinde yatan bir olayın olduğu öğrenildi.
15 Temmuz'dan itibaren tüm partilerin darbeye karşı ortak duruş sergilediği günlerde, 20 Temmuz Çarşamba CHP Milletvekili Sezgin Tanrıkulu'na Erdoğan'a hakaret ettiği gerekçesiyle açılan davayla ilgili bir tebligat ulaştı.

Tanrıkulu, Adalet Bakanı Bekir Bozdağ ile karşılaşınca sözkonusu tebligattan bahsederek, "15 Temmuz gecesinden itibaren Cumhuriyet'e ve demokrasiye hep birlikte sahip çıktık. Hiç değilse bu vesileyle en azından milletvekillerine açılan bu davaların geri çekilmesi iyi olmaz mı" der.

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ ise "İyi olur. Bunu bir gündeme getirelim" yanıtını verir.

Ve Erdoğan da dün akşam Beştepe'deki konuşmasında sadece milletvekillerine değil, şahsına hakaret edildiği gerekçesiyle açılan tüm davaları geri çektiğini duyurdu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan adına bugüne kadar açılan ve soruşturma izni verilen davaların sayısı 1850'yi buluyordu.

Güncellenme Tarihi : 30.7.2016 14:33

İLGİLİ HABERLER