Asayiş
  • 25.7.2016 00:03

İşte FETÖ'cü kadın pilotun ilk ifadesi

Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimine ilişkin soruşturma kapsamında tutuklanan pilot üsteğmen Kerime Yıldırım'ın ifadesinde çarpıcı detaylar ortaya çıktı.

FETÖ'nün Yalova'da darbe girişimine ilişkin soruşturmada, gözaltına alınarak adliyeye sevk edildikten sonra tutuklanan kadın pilot üsteğmen Yıldırım'ın ifadesine ulaşıldı.

Yıldırım, ifadesinde, Yalova Hava Meydan Komutanlığında kamp yapmak üzere bulunan Hava Harp Okulu öğrencilerine eğitim vermek amacıyla görevlendirildiğini anlattı.

"TRT BİNASI İLE VODAFONE ARENA'YA İNDİRDİM"

Aldığı talimat üzerine helikopterle havalandığını belirten Yıldırım, ifadesinde şöyle dedi:

"15 Temmuz'da Hava Harp Okulu Öğrenci Alay Komutanı Kurmay Albay Hüseyin Ergezen ve 5. Filo Komutanı Binbaşı Yusuf Yenihayat'ın talimatları doğrultusunda kullanmış olduğum UH1H tipi helikopter ile İstanbul semalarında üç uçuş gerçekleştirdim. Ergezen'in talimatıyla TRT binasına askeri personel götürdüm. Yenihayat'ın talimatları ile de bir grup askeri öğrenciyi Beşiktaş Vodafone Arena Stadı'na indirdim."

"HELİKOPTER İSABET ALINCA UÇURAMADIM"

Albay Ercan Korhan'ın talimatı ile de Atatürk Hava Limanına gittiğini aktaran Yıldırım, "Daha sonra Boğaz Köprüsü'nde mahsur kalan askeri personel için görevlendirildim. Burada helikopter isabet aldı. Buna rağmen iniş yaparak askeri personeli alarak tekrar 16 Temmuz saat 04.00 sıralarında Atatürk Havalimanına iniş yaptım. Helikopterin isabet alması ile oluşan arızadan dolayı bir daha helikopteri uçuramadım. Helikopterin içinde gün aydınlanana kadar bekledim." diye ifade verdi.

HİÇBİR ŞEY OLMAMIŞ GİBİ BİRLİĞİNE DÖNMÜŞ

Yıldırım, gün ağardıktan sonra hiçbir şey olmamış gibi isabet alan helikopteri Atatürk Havalimanı'na bırakarak Yalova'daki birliğine döndüğünü anlattı.

TUTUKLANDI

TSK içerisindeki bir grubun 15 Temmuz’daki başarısız darbe girişiminin ardından başlatılan soruşturma kapsamında, haklarında yakalama kararı çıkartılan savaş pilotu üsteğmenler Kerime Kumaş (Yıldırım) ile Hasan Kara ve Tuncay Yıldırım, dün gözaltına alındıkları Yalova’da, çıkarıldıkları mahkemece “anayasal düzeni ortadan kaldırmaya teşebbüs” suçundan tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Söz konusu pilotların, darbe girişimi sırasında İstanbul semalarında uçan F-16’ları kullandıkları iddia edildi.

Kerime Kumaş, 26 Ocak 2010 tarihinde İzmir Çiğli 2’nci Ana Jet Üs Komutanlığı’nda uçuş eğitimlerini tamamlayan 48 pilot arasındaydı. Teğmene olarak mezun olan Kumaş, diploma ve brövesini “mezun tek kadın pilot” olarak almıştı.

Kerime Kumaş, zor bir eğitimin üstesinden geldiklerini, kadın olmasının bir şey değiştirmediğini, aynı görevleri yaptıklarını söylemişti.

Güncellenme Tarihi : 25.7.2016 00:15

İLGİLİ HABERLER