Asayiş
  • 29.7.2016 13:53

İşten çıkarılınca patronunun oğlunu öldürdü

Bursa'da geçen yıl ağustos ayında meydana gelen olayda, çiftlikte çoban olarak çalışan 38 yaşındaki Birkan Özdemir, 350 liraya sattığı küçükbaş hayvan karşılığında kendisine sahte para verilince, patronu Fatih Bayramça tarafından işten çıkartıldı.

TARTIŞMA KAVGAYA DÖNÜŞTÜ

Buna sinirlenen Özdemir, bir süre sonra pompalı tüfekle çalıştığı eski işyerine dönüp Fatih Bayramça ve oğlu Eray Bayramça ile tartıştı. Tartışmanın kavgaya dönüşmesi üzerine, iddiaya göre Birkan Özdemir'in elindeki tüfekten çıkan saçmalar Eray Bayramça'ya isabet etti.

TUTUKLANDI

Ağır yaralanan Bayramça, kaldırıldığı hastanede yaşamını yitirdi. Çalışanlar tarafından dövülen Birkan Özdemir ise hastanedeki tedavisinin ardından çıkarıldığı mahkemece tutuklandı.

BERAAT İSTEDİ

Hakkında Bursa 4'üncü Ağır Ceza Mahkemesi'nde 'adam öldürmek' suçundan dava açılan Birkan Özdemir, duruşmalarda yaptığı savunmasında şöyle dedi: "Sattığım kuzunun karşılığında bana sahte para verilince işten çıkartıldım. Hemen sonra telefon açıp beni görüşmek için yanlarına çağırdılar. Samimi olmadıklarını, beni linç edip 'kim vurduya gitti' diyeceklerini tahmin ettiğim için pompalı tüfeğimi yanıma aldım. Öyle de oldu. Bir anda saldırdılar. Yaşanan arbede sırasında tüfek ateş aldı. Bu sırada Eray yaralanmıştı. Onu görünce çok üzüldüm. 'Hemen ambulans çağırın. Eray'ı hastaneye yetiştirin' diyerek bağırdım. Ama kimse çağırmadı. Sonra da Eray'ın öldüğünü öğrendim. Çok üzüldüm. Silahı ben ateşlemedim, onu da öldürmedim. Suçsuzum, beraatimi istiyorum."

AĞIRLAŞTIRILMIŞ MÜEBBET ALDI

Mahkeme heyeti suçunu sabit gördüğü Birkan Özdemir'i, ağırlaştırılmış ömür boyu hapis cezasına çarptırdı.

Güncellenme Tarihi : 29.7.2016 13:54

İLGİLİ HABERLER