Asayiş
  • 1.3.2011 17:27

SUÇ MAKİNESİNE CEZA ÜSTÜNE CEZA

YENER EKİNCİ
ADANA (İHA) - Adana'da, çeşitli suçlardan toplam 65 yıl hapis cezasına çarptırılan 26 yaşındaki Cesaret Ç., 2 arkadaşıyla birlikte, bir hafta içinde 3 kişiyi yaralayıp, 1 kişiyi bıçaklayarak öldürdükten sonra, daha önce yaraladığı şahsı, hastane servisinde annesinin yanında 5 yerinden bıçaklayarak öldürmeye çalıştığı iddiasıyla yargılandığı davada, 18 yıl 9 ay hapse mahkum edildi.
Adana 3. Ağır Ceza Mahkemesinde görülen davada, 24 Mayıs 2010 günü, Kayalıbağ Mahallesi'nde aralarındaki husumet nedeniyle tabancayla ayaklarından yaraladığı E.Ş.'yi (25) tedavi gördüğü Adana Numune Eğitim ve Araştırma Hastanesinde bıçaklayarak öldürmeye teşebbüs eden tutuklu sanık C.Ç., tutuksuz sanıklar Ü.V., U.K. ve M.T. hazır bulundu. Sanık U.U. ise duruşmaya gelmedi.
Suçlamaları kabul etmeyen C.Ç., "Biz ailece tanındığımız için emniyet bize karşı yalan şahitler ayarlayarak suçlamalar yöneltiyor. Bu da o suçlamalardan biridir" dedi.
Diğer sanıklar da suçsuz olduklarını iddia edip beraatlerini istedi.
Mahkeme heyeti, sanık C.Ç'yi, E.Ş'yi sokakta tabancayla ayağından yaraladığı gerekçesiyle 3 yıl, tedavi amacıyla kaldırıldığı hastanede de bıçaklayarak öldürmeye teşebbüs ettiği, annesi O.Ş.'yi de yaraladığı gerekçesiyle 15 yıl 9 ay olmak üzere toplam 18 yıl 9 ay, olaya karışan tutuksuz sanıklar Ü.V. ve U.U.'nün 7'şer ay hapse mahkum edilmesine, M.T. ile U.K.'nın da delil yetersizliğinden beraatine karar verdi.
M.O.'nun da aynı tarihte bıçaklanarak öldürülmesiyle ilgili yargılanan sanık C.Ç, daha önce 8 kez "suç işlemek için örgüt kurmak", 4 kez "ruhsatsız silah bulundurmak", 2'şer kez "adam öldürmeye teşebbüs", "gasp ve hırsızlık", "kişiyi hürriyetinden yoksun kılmak" ile "genel güvenliği kasten tehlikeye sokmak" suçlarından yargılandığı 8. Ağır Ceza Mahkemesince toplam 65 yıl hapis cezasına çarptırılmıştı.

Güncellenme Tarihi : 23.3.2016 20:47

İLGİLİ HABERLER