Asayiş
  • 10.2.2016 09:28

Suriyeli Hüseyin’in inanılmaz kurtuluşu

Sahil Güvenlik Hava Komutanlığı, Edremit Körfezi’nde önceki gün teknenin batmasının ardından yürütülen arama kurtarma çalışmaları görüntülerini paylaştı.

Hayata ‘burun  farkı’yla tutundu

Kurtarılan 4 kişiden biri olan Pelen Hüseyin’in (20) teknenin su yüzeyinde kalan burnuna tutunarak hayatta kaldığı ortaya çıktı. Suriyeli’yi helikopterden vinç yardımıyla denize inerek kurtaran Astsubay Üstçavuş Tuncay Ceylan, “Biz biraz daha geç gitseydik o tekne batmış olurdu, kurtardığımız kazazede hayatta olmayabilirdi” dedi.

Görüntülerde, Edremit açıklarında tekne battığı ihbarının gelmesi üzerine operasyon başlatan TCSG 510 helikopteri ile TCSG 552 uçağının bölgeye ulaştığında yaklaşık 10 metrelik fiber teknenin büyük bölümünün suya battığı, yaklaşık 1 metrelik burun kısmının ise henüz su üzerinde kaldığı görüldü. Teknenin burnuna tutunan bir sığınmacının el sallayarak yardım istemesi üzerine, helikopterdeki arama kurtarma operatörü Astsubay Üstçavuş Ceylan vinç yardımıyla denize indi. Ceylan’ın kaskındaki kamera, su üzerindeki yaşam mücadelesini de saniye saniye kaydetti. Suya inen Ceylan, önce sığınmacıya doğru birkaç metre yüzdü. Sığınmacıdan suya inmesini isteyen Ceylan, genci yakalayarak omuz askısıyla kendisine bağladı. Helikopterdeki ekibe yukarı çıkmak için hazır oldukları işareti veren ve vinç yardımıyla sığınmacıyı helikoptere çeken Ceylan, kurtardığı gencin üzerine bir battaniye sererek ısınmasını sağladı. Kurtarılan sığınmacı Çanakkale’nin Küçükkuyu beldesinde sağlık merkezine ulaştırmak için yine vinç yardımıyla karaya indirildi. Sağlık görevlileri ve jandarma Suriyeli genci ambulansa taşıdı.

‘Kendine gelince ağladı’

Suriyeli genci kurtaran Astsubay Üstçavuş Tuncay Ceylan, vinçle suya inip kazazedeye yaklaştığında yaşadıklarını şöyle anlattı: “Tekne üzerinde olduğu için benden yukarıda duruyordu. Hipotermiye girmek üzereydi. Biraz daha geç kalsak tekne batmış olurdu. Onun şansıydı, teknenin üzerinde olması ve bizim de orada olmamız. Kendine biraz geldiğinde ağlamaya başladı” dedi.

Teknenin batması sonucu 11’i çocuk 27 kişi öldü

İçinde 40 kişinin bulunduğu sanılan teknenin batmasının ardından başlatılan arama çalışmaları halen sürüyor. Göçmenlerden biri balıkçılar, üçü ise Sahil Güvenlik unsurlarınca kurtarılmıştı. Olayda 11’i çocuk 27 kişi hayatını kaybetmişti.

BUGÜN GAZETESİ

Güncellenme Tarihi : 18.3.2016 16:18

İLGİLİ HABERLER